Vår aller beste lavkarbopizza!






Pizza er jo nesten et must i helgene syns vi! Denne pizzaen er skikkelig god og supermettende, så vi får  alltid rester vi kan kose seg med til lunch dagen etter. Den er like god varm som kald. En dæsj hvitløkdressing og en enkel salat er perfekt tilbehør til pizza, eller som Ena-Maria foretrekker på kald pizza; majones og løkpulver!

Vår aller beste pizza!
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 langpanne
Ingredienser
Bunn
  • 2 egg
  • 100 g cottage cheese
  • 30 g (ca 4ss) sesammel (fettredusert fra Funksjonell mat - finnes på helsekost. Kan byttes ut med fettredusert mandelmel)
  • 20 g (ca 6 ss) Pofiber
  • 1 ss Fiberhusk
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 200 g revet mozzarella (kan byttes ut med 250 g fersk mozzarella i lake, avrent)
  • 1 ts salt
  • 1 ss Sukrinmelis (kan byttes ut med annen søtning eller sløyfes)
  • 1 ss tørket oregano (kan sløyfes)
  • 1 ss tørket basilikum (kan sløyfes)

Fyll
  • 400 g kjøttdeig
  • 200 g bacon
  • Pepperoni eller chorizo om ønskelig
  • 1 løk
  • 1 sjalottløk
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 1 paprika
  • 4 - 5 champinjonger
  • 1 boks tomatpurè
  • ost til topping
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovenen til 200ºC.
  2. Knus egg, eplecidereddik og cottage cheese i blender til du får en glatt røre.
  3. Pisk inn sesammel, pofiber, salt, Sukrinmelis, bakepulver, natron, urter og Fiberhusk.
  4. Smelt osten i mikroen. Hvis du bruker fersk mozzarella vil den skille seg, den skal varmes til "melken" bobler. Alt skal i deigen!
  5. Bland den smelta osten godt sammen med resten av deigen. La gjerne kjøkkenmaskin jobbe noen minutter.
  6. Kjevle deigen mellom to smurte bakeark.
  7. Prikk den litt med gaffel så den ikke blåser seg opp.
  8. Forstekes midt i ovnen i 15 minutter.
  9. Kutt løk, paprika, champinjong og bacon.
  10. Stek baconterninger og tilsett champinjong og presset hvitløk.
  11. Stek kjøttdeig og krydre etter ønske. Ha i løk og paprika og stek til løken blir mør og blank.
  12. Smør tomatpurè på den forstekte bunnen.
  13. Ha på fyll og ost og stek videre i ca 20 minutter, eller til osten er smeltet og såvitt begynt å bli gylden.
Merknad
Server gjerne med hvitløkdressing. Se lenger opp i innlegget for link.

 

 

4 Comments

  1. Pingback: Lavkarbo Baguette! - Fett & Forstand

  2. Pingback: Minipizzabunn i mikro! - Lavkarbo - Fett & Forstand

  3. Ka kan man erstatte pofiber med?

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.