Fløtegratinert sellerirot

Fløtegratinert sellerirot

Fløtegratinert sellerirot

Fløtegratinert sellerirot Lavkarbo fløtegratinert sellerirot er det ultimate lavkarbo tilbehør spør du oss! Det er relativt enkelt å lage, og passer like godt til kjøtt og fisk. Alle vi har servert det til syns det smaker BEDRE enn fløtegratinert potet og vi må si oss helt enig. Hvis du ikke har prøvd det før så er det på høy tid, du blir nok ikke å angre. Vi lager vår versjon av fløtegratinert sellerirot med fløte og kremost for en tykkere konsistens. Du kan gjerne bruke bare fløte om du ønsker, og bytter da ganske enkelt ut kremosten med lik mengde fløte. For spennende variasjoner kan du gjerne ha i for eksempel litt sjalottløk, noe spennende krydder/urter eller flere typer grønnsaker om du vil, her er det bare fantasien som setter grenser. Glad i sellerirot? Prøv gjerne vår lavkarbo sellerirotgrateng.

Fløtegratinert sellerirot
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser
  • 500 g sellerirot (ca en halv)
  • 3 dl fløte
  • 100 g kremost
  • 3 fedd hvitløk
  • salt og pepper etter smak
  • litt persille (kan sløyfes)
  • ost til topping
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Skrell selleriroten og kutt tynne skiver i passe store biter. Bruk gjerne ostehøvel eller lignende.
  3. Ha litt smør i en kjele og bres finhakket hvitløk til den blir mør.
  4. Ha fløte, kremost, salt og pepper i og rør til alt er godt blandet.
  5. Gi et raskt oppkok og ha i finhakket persille.
  6. Ha sellerirotskivene i en ildfast form og hell over fløteblandingen.
  7. Stekes midt i ovnen i 30 minutter. Ha på revet ost etter halve steketiden.

 

 

11 Comments

  1. Pingback: Spicy, fylt kyllingfilet! – Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.