Fløtegratinert Hokkaido-Gresskar!

Fløtegratinert Hokkaido-Gresskar!

Fløtegratinert Gresskar!

Fløtegratinert Hokkaido-Gresskar!

Fløtegratinert Hokkaido-Gresskar!Fløtegratinert Hokkaido-Gresskar! – Hvorfor har jeg ikke tenkt på dette før? Vi har jo vært “hokkaido frelst” siden 2018! Ideen fikk jeg da en følger lurte på om vi hadde spesifikke oppskrifter på ting, og “fløtegratinerte poteter” og “gresskar” ble nevnt i samme avsnitt. JAAAA! tenkte jeg, heldigvis har jeg noen gresskar igjen, så jeg slengte meg rundt med en gang jeg kom hjem fra jobb idag! Og jaggu-ta, ble ikke det noe av det beste tilbehøret EVER! Jeg elsker fløtegratinert sellerirot, men Fløtegratinert Hokkaido-Gresskar, den er mange hakk bedre! Det har nok noe å gjøre med at dette spesifikke gresskaret har en tekstur som minner om potet. I tillegg er den litt søtlig, og gjør seg utmerket sammen med det meste av kjøtt, fisk og fugl!

Hvorfor Hokkaido?
Hokkaido-gresskar og hallloween gresskar (Jack o’ lantern) er to veldig ulike gresskar. Hokkaido-gresskar har et veldig fast og smakfullt kjøtt, som egner seg utmerket som mos, fries, og i supper! Det klassiske halloween gresskaret er mye løsere i kjøttet, har en mye mildere smak, og egner seg egentlig best i kunn supper etter vår erfaring. Hokkaido-gresskaret inneholder kun 1,7 g karbohydrater pr 100 g, og er dermed ikke bare ultra lavkarbo, men også ultra-keto!

 
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser
  • 500 g Hokkaido-gresskar
  • 3 dl fløte
  • 50 g kremost naturell (eller andre smaker for spennende variasjoner)
  • 2 fedd hvitløk
  • 35 g sjalottløk
  • Salt og pepper etter smak
  • ost til topping
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Skjær hokkaidogresskaret med skallet på og kutt tynne skiver i passe tynne biter, ca 2-3 mm. Bruk gjerne ostehøvel eller lignende.
  3. Ha litt smør i en kjele og bres finhakket hvitløk og sjalottløk mør.
  4. Ha fløte, kremost, salt og pepper i og rør til alt er godt blandet.
  5. Gi et raskt oppkok.
  6. Ha gresskarskivene i en ildfast form og hell over fløteblandingen.
  7. Stekes uten ost midt i ovnen i 20 minutter - ha på ost og stek ytterligere 10-15 minutter, eller til osten såvidt begynner å bli herlig gylden.
  8. La gjerne hvile i minst 5 minutter så retten får satt seg litt før servering.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.