Keto Minitoast! (Melba Toast)

Lavkarbo Minitoast! (Melba Toast)

Keto Minitoast! (Melba Toast)

Keto Minitoast! (Melba Toast)

Keto Minitoast! (Melba Toast)

Lavkarbo minitoast

Keto Minitoast! (Melba Toast)Keto Minitoast! (Melba Toast) – vår nyeste oppskrift på tørrvarefronten! Tørrvarer er utrolig godt, og meget kjekt å ha liggende da de kan oppbevares leeeenge! Dessuten er de perfekte til ostefatet! Disse søte små keto minitoast er relativt lett å lage, men krever litt tørketid i ovnen selvsagt. Om du har dårlig tid kan du alltids tørke disse i mikrobølgeovn. Fremgangsmåten både på ovn og mikro står i oppskriftskortet nede! Smør gjerne på ditt favoritt urtesmør for spennende variasjoner! Toastene på nederste bilde har fått en runde med vårt urte- og hvitløkssmør!

Selve deigen er jo den vi har brukt både til vår fiber- og proteinrike Keto Loff (sjekk forøvrig ut innlegget for tips om havrefiber og proteinpulver), samt våre Saltstenger! Du kan fint bruke akkurat den deigen du vil, men denne er eksepsjonelt god og egner seg veldig godt som Keto minitoast – eller Melba toast om du vil.

Planlegger du ost- og vinkveld kan vi varmt anbefale følgende oppskrifter: Salte kjeks (en deig, 5 varianter!), Syltet rødløk, Grissini, Skorper, Kavring, Salte kjeks på minutter, Tomatsalat, Sweet chili marmelade, chilipoppers! Spør du oss så er Tines Fryd – Creme Kirsebær også et must! Har du smakt den? Det finnes jo så utrolig mange gode oster, men denne er fast innslag på vårt ostefat!

Savner du noe mer til ostefatet? Fortell oss om det så skal vi se hva vi får til!

Keto Minitoast! (Melba Toast)
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 stekebrett - ca 28 stk
Ingredienser
  • 35 g Havrefiber (kan byttes ut med 60 g Pofiber men resultatet blir ikke helt det samme)
  • 13 g Proteinpulver uten smak (Whey Protein Isolate)
  • 30 g Fiberhusk
  • 1 ts tørrgjær
  • ½ ts Tagatesse eller Sukrinsirup Gold
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts natron
  • ½ ts salt
  • 1 ss eplecidereddik
  • 0,5 dl eggehvite
  • 0,5 dl Lite øl (vi brukte Hansa Ultra lite)
  • 2 hele egg M/L (ca 110 g uten skall)
  • 125 g fersk Mozzarella (avrent, altså uten lake)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Ha Tagatesse og tørrgjær i ølen.
  4. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor
  5. Bland sammen de våte ingrediensene, ha i de tørre og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  6. Ha deigen over i to små brødformer eller andre passende former (NB disse hever ganske heftig!) - la hvile i ca 10 minutter før du har den i ovnen.
  7. Stekes på midterste rille i ca 35 minutter.
  8. Avkjøles på rist i brødformen, deretter uten.
  9. Skru ovnens temperatur ned til 90°C.
  10. Når brødene er helt avkjølt skjæres de i passe store, like skiver og fordeles utover et stekebrett med bakepapir.
  11. Tørk på midterste rille i ovnen i ca 3 timer - dette avhenger litt av størrelsen på skivene. Snu de etterhvert, og tørk vekk eventuell kondens som har samlet seg i ovnen.

Fremgangsmåte Mikrobølgeovn
  1. Plasser så mange skiver du får plass til rett på glassplata i mikroen.
  2. Sett på tineprogram (NBNB Viktig at det er tineprogram) i 5 minutters intervaller. Tørk vekk eventuell kondens i mikrobølgeovnen mellom hver intervall. Mine tørket etter ca 20 minutter - men dette avhenger av mikrobølgeovnens effekt.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.