Keto Grissini – (Sprø Brødpinner)

Keto Grissini - (Sprø Brødpinner)

Keto Grissini - (Sprø Brødpinner)

Keto Grissini - (Sprø Brødpinner)

Keto Grissini - (Sprø Brødpinner)

Keto Grissini - (Sprø Brødpinner) Keto Grissini – (Sprø Brødpinner) – med deilig hvitløks- og urtesmør! Disse passer perfekt til supper, gryteretter, eller bare som snacks! Knus de gjerne over salat for krutonger. Keto Grissini kan du selvsagt lage med eller uten urtesmør, eller du kan drysse på noe annet du liker? Bare fantasien setter grenser!

Disse er basert på vår oppskrift av hvitløksbrød-stjerne, men du kan bruke annen type deig hvis du har problemer med å få tak i havrefiber. Eller du kan bytte ut havrefiber med mer Pofiber, ca 20 g! Gjæren er tilsatt fordi den sammen med Tagatesse, som inneholder inulin, vil aktivere gjæren og gi en liten boost, men viktigst av alt smak! Man vil imidlertid ikke få samme effekt som ved hvetebakst, derfor har vi i tillegg bakepulver og natron i deigen. Bruk gjerne deigen til Lyse og luftige Lavkarborundstykker, eller Frokostbaguettene, men pass på at deigen er fast nok til å håndteres.

Det er valgfritt om du ønsker ferske, myke grissini, (eller brødpinner), eller sprø knasende! Ønsker du førstnevnte skipper du siste del av fremgangsmåten. Det første bildet over er når deigen er rå, de neste to er når keto grissini er ferdigstekt, og de to siste er etter at de har tørket i ovnene.

Keto Grissini - (Sprø Brødpinner)
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 20 stk
Ingredienser
Urte- & Hvitløkssmør ((valgfritt)
  • 1 fedd hvitløk
  • 7,5 g sjalottløk
  • 7,5 g fersk persille
  • 35 g smør - romtemperert
  • 25 g hvitost
  • ca 25 g parmesan til å drysse over, skal ikke i hvitløkssmøret!

Brød
  • 125 g cottage cheese
  • 2 egg (m/l størrelse ca 110 g)
  • ½ ss eplecidereddik
  • 65 fersk mozzarella i lake (avrent)
  • 25 g havrefiber (se hovedinnlegg for tips)
  • 13 g Pofiber
  • 15 g Fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts natron
  • 1 ts tørrgjær
  • ½ ts Tagatesse
Fremgangsmåte
Urte- & Hvitløkssmør (valgfritt)
  1. Bruk en stavmikser, miniblender, blender, foodprossessor eller lignende og puls sammen hvitløk, sjalottløk og persille.
  2. Ha i ost og smør og puls til alt er godt blandet.

Brød
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle - tørrgjær tilsettes her om du bruker det.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende - ferskgjær tilsettet her om du bruker det.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
  5. Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1 minutt. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene. Konsitensen blir noe annerledes.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Kjevle deigen til ca 4 mm tykkelse.
  8. Smør på urtesmøret og dryss over revet parmesan.
  9. Strimle deigen i ca 1 - 1,5 cm strimler og tvinn.
  10. Ha over på et bakepapirkledd stekebrett etterhvert som du tvinner delene.
  11. Stekes på midterste rille i ca 20 minutter - eller til deigen er gylden og gjennomstekt.
  12. Avkjøl på rist.

For knasende sprø Grissini
  1. Forvarm ovnen til 90°C.
  2. Tørk Grissini i ovnen til de blir sprø - dette tar ca 3 timer. Husk å fjerne kondens i ovnen etterhvert som det måtte oppstå.
  3. Avkjøles på rist og oppbevares i papirpose eller kakeboks.

 

One Comment

  1. Pingback: Keto Minitoast! (Melba Toast) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.