Keto Grissini - (Sprø Brødpinner)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 20 stk
Ingredienser
Urte- & Hvitløkssmør ((valgfritt)
  • 1 fedd hvitløk
  • 7,5 g sjalottløk
  • 7,5 g fersk persille
  • 35 g smør - romtemperert
  • 25 g hvitost
  • ca 25 g parmesan til å drysse over, skal ikke i hvitløkssmøret!

Brød
  • 125 g cottage cheese
  • 2 egg (m/l størrelse ca 110 g)
  • ½ ss eplecidereddik
  • 65 fersk mozzarella i lake (avrent)
  • 25 g havrefiber (se hovedinnlegg for tips)
  • 13 g Pofiber
  • 15 g Fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts natron
  • 1 ts tørrgjær
  • ½ ts monster tagasøtt, Tagatesse
Fremgangsmåte
Urte- & Hvitløkssmør (valgfritt)
  1. Bruk en stavmikser, miniblender, blender, foodprossessor eller lignende og puls sammen hvitløk, sjalottløk og persille.
  2. Ha i ost og smør og puls til alt er godt blandet.

Brød
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle - tørrgjær tilsettes her om du bruker det.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende - ferskgjær tilsettet her om du bruker det.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
  5. Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1 minutt. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene. Konsitensen blir noe annerledes.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Kjevle deigen til ca 4 mm tykkelse.
  8. Smør på urtesmøret og dryss over revet parmesan.
  9. Strimle deigen i ca 1 - 1,5 cm strimler og tvinn.
  10. Ha over på et bakepapirkledd stekebrett etterhvert som du tvinner delene.
  11. Stekes på midterste rille i ca 20 minutter - eller til deigen er gylden og gjennomstekt.
  12. Avkjøl på rist.

For knasende sprø Grissini
  1. Forvarm ovnen til 90°C.
  2. Tørk Grissini i ovnen til de blir sprø - dette tar ca 3 timer. Husk å fjerne kondens i ovnen etterhvert som det måtte oppstå.
  3. Avkjøles på rist og oppbevares i papirpose eller kakeboks.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/smaretter-snacks/snacks/keto-grissini-spro-brodpinner/