Lyse og luftige lavkarborundstykker!

Lyse, luftige lavkarborundstykker
Lyse, luftige lavkarborundstykker
Lyse, luftige lavkarborundstykker

Nydelige lyse og luftige lavkarborundstykker! Eplecidereddik i bakverk gir en “brødaktig” smak samt booster bakepulveret. Du kan bytte det ut med hvitvinseddik. Det er viktig at mozzarella osten er helt smeltet, og at man jobber raskt og effektivt for å få blanda osten skikkelig i resten av deigen. Hvis deigen oppleves som våt kan man ha i litt mer mandelmel og/eller sesammel. Denne oppskriften er oppgitt i spiseskje da den er komponert av Kenneth som for tiden er offshore og ikke har tilgang til kjøkkenvekt, det er godt mulig du må justere opp mengden mandel- og/eller sesammel til du får en fast deig. Lyst å prøve våre andre oppskrifter på bakverk? Sjekk video der vi lager lyse og luftige lavkarborundstykker under oppskriftskortet!

Lyse, luftige lavkarborundstykker!
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 8-10 rundstykker
Ingredienser
  • 4 egg
  • 200 g cottage cheese
  • 90 g (6 ss )mandelmel
  • 65 g (4 ss ) fettredusert sesammel
  • 3 g ( 2 ts ) bakepulver
  • ½ ss eplecidereddik
  • 15 g ( 1 ss )Sukrin
  • 30 (2 ss )Fiberhusk
  • ½ ts natron
  • 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
  5. Riv mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Del deigen i 8 like store deler.
  8. Form rundstykkene med godt med olje på hendene.
  9. Stek midt i ovnen i 30 minutter.
  10. Avkjøl på rist.

 

24 Comments

  1. Beckie K Dixon

    Disse så kjempegode ut og jeg har veldig lyst til å prøve dem. Men jeg har ikke mikrobølgeovn. Er det en annen måte jeg kan smelte mozzarella på som vil fungere?

     
  2. Randi Ariansen

    Vet du ca hvor mye karb det er i disse?

     
  3. Eli Martinsen

    Har ikke fettredusert sesammel, kan jeg bruke vanlig sesammel?

     
  4. Hei! Vet dere hvor mange karb det er pr 100gram? Har dere noen grense på hva dere mener er lavkarbo (f.eks alt under 5gr pr 100g)?

     
  5. Hei! Disse ser fantastiske ut! Men jeg lurer på om dere har noen erfaring med å bruke noe annet enn mandelmel? Tror dere det kunne fungert å kverne opp solsikkefrø eller lignende? Hilsen nøtteallergiker 🙂

     
  6. Varmluft eller over/undervarme?☺️

     
  7. Mulig å bruke noe annet enn mozzarella?

     
  8. Hanne Eilertsen Punnerud

    Hei! Jeg har melkeallergi, er det noe jeg kan bytte ut mozarella og cottage cheese med? På forhånd takk for svar:-)

     
  9. Pingback: Lavkarbo Skoleboller - Ny og bedre oppskrift! - Fett & Forstand

  10. Må dessverre spise helt melkefritt, så kan ikke bruke laktosefritt. Jeg får være litt kreativ😁

     
  11. Tone Møller

    Hei – får ikke gram ift bakepulver til å stemme? to teskjer måler jeg til å være ca. 20 g, og ikke 3 g? Er det feil hos meg, eller her…? Forøvrig veldig gode rundstykker, men blir mere karbo enn tenkt når bakepulveret ble “tyngre ” enn oppskriften…

     
  12. Christine Knutsen

    Ena, går det bra og doble oppskriften og steke på varmluft?

     
  13. Martine Mikkelsen

    Jeg stekte disse etter oppskrift, i 30 min på 180 grader. De ble svarte 😱. Var ganske rå inni. Noen forslag til hva som gikk galt? 🤨🤔

     
  14. Merete Kvernmo

    Kan man bruke vineddik?

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.