Lyse og luftige lavkarborundstykker!

Lyse, luftige lavkarborundstykker
Lyse, luftige lavkarborundstykker
Lyse, luftige lavkarborundstykker

Nydelige lyse og luftige lavkarborundstykker! Eplecidereddik i bakverk gir en “brødaktig” smak samt booster bakepulveret. Du kan bytte det ut med hvitvinseddik. Det er viktig at mozzarella osten er helt smeltet, og at man jobber raskt og effektivt for å få blanda osten skikkelig i resten av deigen. Hvis deigen oppleves som våt kan man ha i litt mer mandelmel og/eller sesammel. Denne oppskriften er oppgitt i spiseskje da den er komponert av Kenneth som for tiden er offshore og ikke har tilgang til kjøkkenvekt, det er godt mulig du må justere opp mengden mandel- og/eller sesammel til du får en fast deig. Lyst å prøve våre andre oppskrifter på bakverk? Sjekk video der vi lager lyse og luftige lavkarborundstykker under oppskriftskortet!

Lyse, luftige lavkarborundstykker!
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 8-10 rundstykker
Ingredienser:
  • 4 egg
  • 200 g cottage cheese
  • 90 g (6 ss )mandelmel
  • 65 g (4 ss ) fettredusert sesammel
  • 3 g ( 2 ts ) bakepulver
  • ½ ss eplecidereddik
  • 15 g ( 1 ss )Sukrin
  • 30 (2 ss )Fiberhusk
  • ½ ts natron
  • 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
  5. Riv mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Del deigen i 8 like store deler.
  8. Form rundstykkene med godt med olje på hendene.
  9. Stek midt i ovnen i 30 minutter.
  10. Avkjøl på rist.

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

38 Comments

  1. Pingback: Keto Grissini - (Sprø Brødpinner) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Hjemmelaget Lavkarbo Bringebærsyltetøy! - Fett & Forstand

  3. Pingback: Lavkarbo Skoleboller - Ny og bedre oppskrift! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.