Keto Loff! (Fiber- & Proteinrik) – vårt aller nyeste tilskudd på brød-fronten. Hva er så spesielt med denne oppskriften kontra de andre vi har? Denne er helt nøttefri, og i tillegg både fiber- & proteinrik! I denne oppskriften har vi i tillegg til Tagatesse brukt øl for å aktivere gjæren. I motsetning til de forskjellige fiber-melene vi normalt sett bruker i våre nøttefri oppskrifter har vi nemlig i denne oppskriften kun brukt Havrefiber, og byttet ut de andre fibermelene med proteinpulver! Smaksnøytral proteinpulver fås blant annet på Gymgrossisten, men personlig bruker vi kun Isopure Whey Protein Isolate fra “The Isopure Company” – bestilt på iHerb. Den er helt uten karbohydrater. Andre kan fint benyttes, men skal du uansett bestille noe fra iHerb anbefaler vi denne på det sterkeste.
Vår nyeste oppskrift på Keto Loff er superfluffy, smaksnøytral med et hint av gjærsmak, ikke “eggete”, og egner seg utmerket til alt der du normalt sett ville brukt loff! Skorpen på denne loffen blir ikke sprø, men mer “seig” slik som butikkjøpt loff! Hvorfor øl tenker du kanskje? Øl vil i likhet med Tagatesse booste gjæren noe, pluss at den gir en fornemmelse av ekte brødsmak! Man vil imidlertid ikke få samme effekt som ved hvetebakst, derfor har vi i tillegg bakepulver og natron i deigen.
Denne oppskriften ble til når jeg eksperimenterte med saltstenger og Mini-Toast! Resultatet ble rett og slett så bra, at jeg måtte ut på butikken en lørdagskveld å få tak i mer mozzarella for å lage brødet i storskala! Havrefiber er dessverre ofte utsolgt, men vi håper det kommer på lager snart igjen og at kanskje andre aktører velger å ta det inn i sitt sortiment. Havrefiber og Proteinpulver uten tilsatt smak er svært populære ingredienser i det Amerikanske keto-miljøet!
- 70 g Havrefiber (kan byttes ut med 60 g Pofibermen resultatet blir ikke helt det samme)
- 35 g Proteinpulver uten smak (Whey Protein Isolate)
- 30 g Fiberhusk
- 2 ts tørrgjær
- 1 tsmonster tagasøtt, Tagatesse eller Sukrinsirup Gold
- 1,5 ts bakepulver
- ½ ts natron
- 1 ts salt
- 2 ss eplecidereddik
- 1 dl eggehvite
- 1 dl Lite øl (vi brukte Hansa Ultra lite)
- 4 hele egg M/L (ca 220 g uten skall)
- 250 g fersk Mozzarella (avrent, altså uten lake) - Se merknader for tips!
- Forvarm ovn til 180°C.
- Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
- Ha Tagatesse og tørrgjær i ølen.
- Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor
- Bland sammen de våte ingrediensene, ha i de tørre og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
- Ha deigen over i en brødform ("normal" størrelse) - la hvile i ca 10 minutter før du har den i ovnen. Dryss på Havrefiber for den rustikke looken om ønskelig.
- Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter.
- Avkjøles på rist i brødformen, deretter uten. Avkjøl helt før servering.
Kan man bytte ut mozarella slik at den bli melkefri?
Usikker på hva som kunne fungert istedenfor, men vi har andre melkefri oppskrifter på bakst 🙂
Kan man erstatte proteinpulver med noe?
Hei 🙂 Det kan hende det funker med mer havrefiber men vi kan ikke garantere sluttresultatet.
Kan proteinpulver erstattes med noe annet? Har bestilt men ikke fått enda, og har lyst til å lage denne i dag….
Tja, kanskje litt sesammel?
Kan en bytte ut proteinpulveret med noe annet?
Hei!
Kan proteinpulver byttes ut med inulin eller mer havrefiber?
Pingback: F&Fs iHerb Anbefalinger! - Fett & Forstand
Pingback: Keto Minitoast! (Melba Toast) - Fett & Forstand