Keto Loff! (Fiber- & Proteinrik)
 
 
Etter tips fra en følger kan et stk mozzarella (125 g) byttes ut med 85 g hvitost og 40 g vann. Her ville jeg vurdert å bytte ut vannet med mer øl.
Skrevet av:
Serveringer: 1 stor loff
Ingredienser
  • 70 g Havrefiber (kan byttes ut med 60 g Pofibermen resultatet blir ikke helt det samme)
  • 35 g Proteinpulver uten smak (Whey Protein Isolate)
  • 30 g Fiberhusk
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 tsmonster tagasøtt, Tagatesse eller Sukrinsirup Gold
  • 1,5 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 ts salt
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl eggehvite
  • 1 dl Lite øl (vi brukte Hansa Ultra lite)
  • 4 hele egg M/L (ca 220 g uten skall)
  • 250 g fersk Mozzarella (avrent, altså uten lake) - Se merknader for tips!
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Ha Tagatesse og tørrgjær i ølen.
  4. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor
  5. Bland sammen de våte ingrediensene, ha i de tørre og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  6. Ha deigen over i en brødform ("normal" størrelse) - la hvile i ca 10 minutter før du har den i ovnen. Dryss på Havrefiber for den rustikke looken om ønskelig.
  7. Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter.
  8. Avkjøles på rist i brødformen, deretter uten. Avkjøl helt før servering.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/allergi-intoleranse/oppskrifter-uten-notter/keto-loff-fiber-proteinrik/