



Kjekseksperimentet fortsetter! Denne gangen fikk jeg ideen å lage salte versjoner da en venninne nevnte ost og vin igår.
Jeg lagde to varianter denne omgangen, og flere kommer 😉 Disse var helt nydelige, og passer like godt som erstatning for knekkebrød, til ost og vinkveld, til suppe eller bare når du har lyst på noe digg.
Med totalt 8g KH i hele deigen trenger du ikke være redd for å kose deg med noen ekstra.
Jeg fikk 20stykker og dermed et KH innhold på 0,4g pr kjeks. Blir det bedre?!
- 100 g mandelmel
- 4 ss sesammel
- 100 g smeltet smør
- 0,5 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1 egg
- 50 g revet eller finkuttet cheddar
- Pisk sammen egg og smeltet smør.
- Ha i de tørre ingrediensene.
- Skjær osten i bittesmå terninger og vend inn tilslutt
- Form kjeksen i ønsket størrelse og antall.
- Stekes på 170°C i 12 - 15minutter.
Chili Cheese - Grunnoppskrift + 2 - 3 ss tørkede chiliflak
Bacon - Grunnoppskrift + 50 g sprøstekt bacon i terninger
Pizza - Grunnoppskrift + 1 ss tørket oregano, 1 ss tørket basilikum, 25 g finkuttet soltørket tomat (avrent) og et lite dryss hvitløkpulver
Hvitløk og Persille - Grunnoppskrift + 2 ss tørket persille og 1 ts hvitløkpulver
Pingback: Keto Minitoast! (Melba Toast) - Fett & Forstand
Pingback: Lavkarbo salte kjeks på minutter! - Fett & Forstand