Kjeks – Salte, Sprø kjeks!

Chili cheese
Bacon
Pizza
Persille og Hvitløk

Kjekseksperimentet fortsetter! Denne gangen fikk jeg ideen å lage salte versjoner da en venninne nevnte ost og vin igår.
Jeg lagde to varianter denne omgangen, og flere kommer 😉 Disse var helt nydelige, og passer like godt som erstatning for knekkebrød, til ost og vinkveld, til suppe eller bare når du har lyst på noe digg.
Med totalt 8g KH i hele deigen trenger du ikke være redd for å kose deg med noen ekstra.
Jeg fikk 20stykker og dermed et KH innhold på 0,4g pr kjeks. Blir det bedre?!

Kjeks - Salte, Sprø kjeks!
 
Skrevet av:
Ingredienser/Ingredients

Grunnoppskrift salte kjeks
  • 100 g mandelmel
  • 4 ss sesammel
  • 100 g smeltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 egg
  • 50 g revet eller finkuttet cheddar
Fremgangsmåte/Directions
  1. Pisk sammen egg og smeltet smør.
  2. Ha i de tørre ingrediensene.
  3. Skjær osten i bittesmå terninger og vend inn tilslutt
  4. Form kjeksen i ønsket størrelse og antall.
  5. Stekes på 170°C i 12 - 15minutter.
Merknad
Variasjoner:

Chili Cheese - Grunnoppskrift + 2 - 3 ss tørkede chiliflak

Bacon - Grunnoppskrift + 50 g sprøstekt bacon i terninger

Pizza - Grunnoppskrift + 1 ss tørket oregano, 1 ss tørket basilikum, 25 g finkuttet soltørket tomat (avrent) og et lite dryss hvitløkpulver

Hvitløk og Persille - Grunnoppskrift + 2 ss tørket persille og 1 ts hvitløkpulver

 

 

 

One Comment

  1. Pingback: Lavkarbo salte kjeks på minutter! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.