Keto-vennlig Ost- & Vinkveld!

Keto-vennlig Ost- & Vinkveld!

Keto-vennlig Ost- & Vinkveld!

Keto-vennlig Ost- & Vinkveld!

Keto-vennlig Ost- & Vinkveld!

Keto-vennlig Ost- & Vinkveld!REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Keto-vennlig Ost- & Vinkveld! Det finnes neppe noe som er mer keto-vennlig en oster. Men hva med tilbehøret? Hvilke viner kan en drikke?

Når det gjelder oster er samtlige keto-vennlige. Velg og vrak i deilige harde oster, semi-harde oster, kremoster, smøreoster, lagret, fersk, stram, mild, hva enn din gane begjærer.

Men hva med kjeksen?

Fortvil ikke! Selv om du ikke kan gjøre det like enkelt som før der du går bananas i kjeks-hylla, finnes det gode, keto-vennlige alternativer som du kan bake selv!

Lek med krydder og urter, og finn din favoritt! Vår personlige favoritt er “Kjeks – Salte, Sprø kjeks!” – vi har laget fire spennende smaksvarianter, og de er superenkle å lage! Har du derimot dårlig tid og ønsker en enda kjappere løsning anbefaler vi “Lavkarbo salte kjeks på minutter!“.

Andre bakverk som passer ypperlig til ost- & vinkvelden er  “Keto Minitoast! (Melba Toast)“, “Keto Fiberrike Skorper! (nøttefri, glutenfri)“, “Keto Kavring (nøttefri, glutenfri)“, “Keto Saltstenger! (Saltkringler/Pretzels)“, Knekkebrød, og flatbrød.

Annet tilbehør!

Nøtter er et deilig tilskudd til ostefatet, og våre personlige favoritter er valnøtter og pekannøtter. Honning er populært på brie, men det kan vi dessverre ikke spise.  Monster FiberSirup kan du fint spise, et supert alternativ til honning! Annet søtt kan være for eksempel hjemmelaget tyttebærsyltetøy, bringebærsyltetøy, blåbærsyltetøy eller jordbærsyltetøy. Eller hva med sjokolade?

Friske bær, eller en spennende vri med frysetørkede bær, som blåbær, rips, jordbær, bringebær eller bjørnebær egner seg også veldig godt til ostefatet.

Oliven, spekemat, friske urter, deilige smaksoljer, pesto-vinaigrette, tomatsalat og mye mer! Et tips er å lage fylte oliven selv. Det gjør du ganske enkelt ved å kjøpe store oliven uten sten, røre din favorittkremost med for eksempel litt sambal oelek og bruke en kakesprøyte til hjelp for å fylle. Bare fantasien setter grenser!

Hva med vin?

Det finnes et hav av gode viner man kan nyte sammen med oster. Det er en misforståelse at det kun er rødvin som egner seg til ost, snarere tvert imot er det mange typer hvitvin som egner seg bedre. Det kommer an på hva en foretrekker, og hva man serverer av ost og tilbehør. Poenget er at at vinen og ostene bør komplimentere hverandre, og ikke overdøve hverandre.

Vi skal ikke skryte på oss å være de beste vinkjennerne, men vi velger alltid viner med minst mulig sukker. Helst under 3 gram sukker pr liter. Et tips er å spørre de som jobber på vinmonopolet, de har stålpeilig! Du finner også en ost- og vinguide fra Vinmonopolet her.

Salt & Søtt!

Det er ikke bare salte ting som egner seg til ost- & vinkveld. Hva med ostekake? Porsjonsostekaker, Jordbær med sjokoladetrekk & ostekremfyll, og søte kjeks som passer perfekt til litt stramme oster!

 

Vi håper dette innlegget var til inspirasjon og hjelp. 🙂 Osteklem fra Kenneth & Ena-Maria!

 

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.