Lavkarbo Tahinibrød

Deig

Vi elsker å tråle internasjonale matbutikker. Vi kan bruke timevis å lete etter skatter.
Sist vi var på Alanya Import, som er favorittbutikken vår her i Tromsø, fant vi et glass med Tahini.
Tahini er en sesampaste bestående av malte sesamfrø, og brukes mye i Midtøsten.
Jeg forestilte meg at det kanskje kunne brukes som peanøttsmør, men den hadde en helt annen smak og konsistens enn jeg forestilte meg. Jeg googla for å finne ideer til hva jeg kunne bruke den til og ramla over denne oppskriften. Dette, folkens, er uten tvil DET BESTE LAVKARBOBRØDET JEG HAR SMAKT! Det minner meg om mammas hjemmelagde brød. Jeg tror jeg er i himmelen! Her er den oversatt til Norsk.
Oppskriften passer en liten brødform ca 21 x 11cm.

Lavkarbo Tahinibrød
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • 300g Tahini
  • 4 egg
  • 0,5 ts natron
  • 30 ml eplecidereddik
  • 1 ts salt
  • 1 ss provance krydder (kan sløyfes)
  • Gresskarkjerner eller andre frø til topping om du ønsker det
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Pisk sammen tahini og egg.
  3. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  4. Helles over i en brødform med bakepapir og stekes på midterste rille i 35-45 minutter.
Merknad
Tips : Fungerer også godt i toastjernet og ristet.

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Restfest !! – Fett og forstand

  2. Pingback: fettogforstand lavkarbo Lavkarbo grovbrød på slump! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.