Lavkarbopasta med spicy kjøttboller

Lavkarbopasta med spicy kjøttboller

Lavkarbopasta med spicy kjøttboller

Lavkarbopasta med spicy kjøttboller,hjemmelaget pasta med deilige godt kryddrede kjøttboller og en nydelig tomatsaus som gjør dette til en smaksopplevelse!

 

 

Lavkarbopasta Med Spicey Kjøttboller
 
Skrevet av:
Ingredienser

Spicy Kjøttboller
  • 400g kjøttdeig
  • 1 egg
  • 0,5 - 1 stk chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dusk persille
  • salt og pepper etter smak

Tomatsaus
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 hvitløk
  • 2 ts tomatpurrè
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss provance krydder
  • 1 ss salvie
  • 1 ts chiliflak
  • 1-2 ss kapers
  • 1 sjalottløk
  • litt fersk basilikum
  • 1ts sukrin gold eller annen søtning - for å runde av smaken
  • Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte

Spicey Kjøttboller
  1. Hakk opp chili, hvitløk og persille.
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt.
  3. Jeg brukte en melon scooper dyppet i iskaldt vann til å forme bollene.
  4. Stekes i godt med smør på middels varme til de er gjennomstekt.

Tomatsaus
  1. Fres tomatpurrè i litt smør.
  2. Dette gjøres for å fjerne den rå, metalliske smaken.
  3. Kjør hakkede tomater, basilikum, hvitløk, olivenolje og sukrin gold i blender og hell deretter over i panna med tomatpurrèn.
  4. Kutt opp sjalottløk og fres i panna til det er mørt.
  5. Ha kapers og sjalottløk i tomatsausen og smak til med krydder, salt og pepper.
  6. La sausen få et oppkok og la den så småputre i 10-15 minutter på middels varme.
  7. Liker du sausen mildere kan du tilsette 2ss mascarpone, fløte eller kremost
Merknad
Kan serveres med for eksempel lavkarbopasta eller squashetti og gjerne et dryss parmesan:)

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.