Lavkarbopasta Med Spicey Kjøttboller
Skrevet av: Fett og Forstand
- 400g kjøttdeig
- 1 egg
- 0,5 - 1 stk chili
- 1 fedd hvitløk
- 1 dusk persille
- salt og pepper etter smak
- 1 boks hakkede tomater
- 1 hvitløk
- 2 ts tomatpurrè
- 2 ss olivenolje
- 1 ss provance krydder
- 1 ss salvie
- 1 ts chiliflak
- 1-2 ss kapers
- 1 sjalottløk
- litt fersk basilikum
- 1ts sukrin gold eller annen søtning - for å runde av smaken
- Salt og pepper etter smak
- Hakk opp chili, hvitløk og persille.
- Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt.
- Jeg brukte en melon scooper dyppet i iskaldt vann til å forme bollene.
- Stekes i godt med smør på middels varme til de er gjennomstekt.
- Fres tomatpurrè i litt smør.
- Dette gjøres for å fjerne den rå, metalliske smaken.
- Kjør hakkede tomater, basilikum, hvitløk, olivenolje og sukrin gold i blender og hell deretter over i panna med tomatpurrèn.
- Kutt opp sjalottløk og fres i panna til det er mørt.
- Ha kapers og sjalottløk i tomatsausen og smak til med krydder, salt og pepper.
- La sausen få et oppkok og la den så småputre i 10-15 minutter på middels varme.
- Liker du sausen mildere kan du tilsette 2ss mascarpone, fløte eller kremost
Kan serveres med for eksempel lavkarbopasta eller squashetti og gjerne et dryss parmesan:)
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lavkarbopasta-med-spicy-kjottboller/
3.5.3251