Lavkarbo grovbrød på slump!

kjempe godt lavkarbo grovbrød laget på slump som er keto vennlig og lavt karbohydrat innhold smaker helt fantastisk

Vi var jo veldig glad i brød før vi begynte på den nye lavkarbo livsstilen vår, og vi har forsket på mange forskjellige brødoppskrifter som også har vist seg og bli veldig gode, de kan du forsåvidt klikke deg frem til  her . Så vi hadde litt ingredienser liggende og dermed så ble dette brødet født, egentlig laget på slump som overskriften tilsier,men det ble 2 kjempegode lavkarbobrød med tahini som vi har brukt som base, men heldigvis skreiv vi ned hva vi hadde i. Superglad for det, for dette brødet ble bare helt nydelig! ingrediensen – sunnere fiberbrød finner du her eller her.
Tahini er en sasampaste/smør, kjøpt på internasjonal matbutikk, eller du kan lage selv. Vi har også laget et tahinibrød som smaker fantastisk!

Lavkarbo grovbrød på slump!
 
Skrevet av:
Serveringer: 2 store brød
Ingredienser
  • 400 g Tahini (sesampaste, fås kjøpt på internasjonale matvarebutikker og enkelte større matbutikker)
  • 8 egg
  • 2,5 dl fløte
  • 30 ml eplecidereddik
  • 1 ts salt
  • 1 pakke a 250 g "Sunnere Fiberbrød" (Funksjonell Mat, du finner det i allergihylla i de fleste butikker)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 2 ss Sukrin Gold
  • 100 g mandlemel (jeg brukte selvkverna mandler)
  • 50 g gresskarkjerner (lett knust)
  • 50 g solsikkekjerner (lett knust)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland tahini, fløte, egg og eplecidereddik godt sammen.
  3. Ha i resterende ingredienser.
  4. Fordel på to brødformer, helst med bakepapir i.
  5. Stekes på nest nederste rille i 90 minutter.
  6. Etter 50 minutter kan du ta de ut av brødformen og steke de videre, for ekstra sprø skorpe.
Merknad
Det er ca 53,29 g karbohydrater og 212,7 g proteiner TOTALT i oppskriften.
En brødskive veier ca 25 g og gir ca: 0,95 g karbohydrater og 3,8 g proteiner.
NBNB: Vær obs på at dette kan variere utifra merket på produktene du bruker.
Næringsinnhold
pr 100 g ferdig brød : Karbohydrater: 3,8 Protein: 15,2

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.