Lavkarbo grovbrød på slump!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 2 store brød
Ingredienser
  • 400 g Tahini (sesampaste, fås kjøpt på internasjonale matvarebutikker og enkelte større matbutikker)
  • 8 egg
  • 2,5 dl fløte
  • 30 ml eplecidereddik
  • 1 ts salt
  • 1 pakke a 250 g "Sunnere Fiberbrød" (Funksjonell Mat, du finner det i allergihylla i de fleste butikker)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 2 ss Sukrin Gold
  • 100 g mandlemel (jeg brukte selvkverna mandler)
  • 50 g gresskarkjerner (lett knust)
  • 50 g solsikkekjerner (lett knust)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland tahini, fløte, egg og eplecidereddik godt sammen.
  3. Ha i resterende ingredienser.
  4. Fordel på to brødformer, helst med bakepapir i.
  5. Stekes på nest nederste rille i 90 minutter.
  6. Etter 50 minutter kan du ta de ut av brødformen og steke de videre, for ekstra sprø skorpe.
Merknad
Det er ca 53,29 g karbohydrater og 212,7 g proteiner TOTALT i oppskriften.
En brødskive veier ca 25 g og gir ca: 0,95 g karbohydrater og 3,8 g proteiner.
NBNB: Vær obs på at dette kan variere utifra merket på produktene du bruker.
Næringsinnhold
pr 100 g ferdig brød : Karbohydrater: 3,8 Protein: 15,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lavkarbo-grovbrod-pa-slump/