400 g Tahini (sesampaste, fås kjøpt på internasjonale matvarebutikker og enkelte større matbutikker)
8 egg
2,5 dl fløte
30 ml eplecidereddik
1 ts salt
1 pakke a 250 g "Sunnere Fiberbrød" (Funksjonell Mat, du finner det i allergihylla i de fleste butikker)
2 ts bakepulver
2 ts natron
2 ss Sukrin Gold
100 g mandlemel (jeg brukte selvkverna mandler)
50 g gresskarkjerner (lett knust)
50 g solsikkekjerner (lett knust)
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 180°C.
Bland tahini, fløte, egg og eplecidereddik godt sammen.
Ha i resterende ingredienser.
Fordel på to brødformer, helst med bakepapir i.
Stekes på nest nederste rille i 90 minutter.
Etter 50 minutter kan du ta de ut av brødformen og steke de videre, for ekstra sprø skorpe.
Merknad
Det er ca 53,29 g karbohydrater og 212,7 g proteiner TOTALT i oppskriften. En brødskive veier ca 25 g og gir ca: 0,95 g karbohydrater og 3,8 g proteiner. NBNB: Vær obs på at dette kan variere utifra merket på produktene du bruker.