Keto Minitoast! (Melba Toast)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 stekebrett - ca 28 stk
Ingredienser:
  • 35 g Havrefiber (kan byttes ut med 60 g Pofibermen resultatet blir ikke helt det samme)
  • 13 g Proteinpulver uten smak (Whey Protein Isolate)
  • 30 g Fiberhusk
  • 1 ts tørrgjær
  • ½ ts monster tagasøtt, Tagatesse eller Sukrinsirup Gold
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts natron
  • ½ ts salt
  • 1 ss eplecidereddik
  • 0,5 dl eggehvite
  • 0,5 dl Lite øl (vi brukte Hansa Ultra lite)
  • 2 hele egg M/L (ca 110 g uten skall)
  • 125 g fersk Mozzarella (avrent, altså uten lake)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Ha Tagatesse og tørrgjær i ølen.
  4. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor
  5. Bland sammen de våte ingrediensene, ha i de tørre og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  6. Ha deigen over i to små brødformer eller andre passende former (NB disse hever ganske heftig!) - la hvile i ca 10 minutter før du har den i ovnen.
  7. Stekes på midterste rille i ca 35 minutter.
  8. Avkjøles på rist i brødformen, deretter uten.
  9. Skru ovnens temperatur ned til 90°C.
  10. Når brødene er helt avkjølt skjæres de i passe store, like skiver og fordeles utover et stekebrett med bakepapir.
  11. Tørk på midterste rille i ovnen i ca 3 timer - dette avhenger litt av størrelsen på skivene. Snu de etterhvert, og tørk vekk eventuell kondens som har samlet seg i ovnen.

Fremgangsmåte Mikrobølgeovn
  1. Plasser så mange skiver du får plass til rett på glassplata i mikroen.
  2. Sett på tineprogram (NBNB Viktig at det er tineprogram) i 5 minutters intervaller. Tørk vekk eventuell kondens i mikrobølgeovnen mellom hver intervall. Mine tørket etter ca 20 minutter - men dette avhenger av mikrobølgeovnens effekt.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 173 - Fett: 9,3 - Karbohydrater: 1,1 - Protein: 13,3
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/keto-minitoast-melba-toast/