Fløtegratinert Hokkaido-Gresskar!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6 porsjoner
- 500 g Hokkaido-gresskar
- 3 dl fløte
- 50 g kremost naturell (eller andre smaker for spennende variasjoner)
- 2 fedd hvitløk
- 35 g sjalottløk
- Salt og pepper etter smak
- ost til topping
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Skjær hokkaidogresskaret med skallet på og kutt tynne skiver i passe tynne biter, ca 2-3 mm. Bruk gjerne ostehøvel eller lignende.
- Ha litt smør i en kjele og bres finhakket hvitløk og sjalottløk mør.
- Ha fløte, kremost, salt og pepper i og rør til alt er godt blandet.
- Gi et raskt oppkok.
- Ha gresskarskivene i en ildfast form og hell over fløteblandingen.
- Stekes uten ost midt i ovnen i 20 minutter - ha på ost og stek ytterligere 10-15 minutter, eller til osten såvidt begynner å bli herlig gylden.
- La gjerne hvile i minst 5 minutter så retten får satt seg litt før servering.
Kcal: 172 - Fett: 15,8 - Karbohydrater: 2 - Protein: 5,3
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/flotegratinert-hokkaido-gresskar/
3.5.3251