Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser
  • 500 g Hokkaido-gresskar
  • 3 dl fløte
  • 50 g kremost naturell (eller andre smaker for spennende variasjoner)
  • 2 fedd hvitløk
  • 35 g sjalottløk
  • Salt og pepper etter smak
  • ost til topping
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Skjær hokkaidogresskaret med skallet på og kutt tynne skiver i passe tynne biter, ca 2-3 mm. Bruk gjerne ostehøvel eller lignende.
  3. Ha litt smør i en kjele og bres finhakket hvitløk og sjalottløk mør.
  4. Ha fløte, kremost, salt og pepper i og rør til alt er godt blandet.
  5. Gi et raskt oppkok.
  6. Ha gresskarskivene i en ildfast form og hell over fløteblandingen.
  7. Stekes uten ost midt i ovnen i 20 minutter - ha på ost og stek ytterligere 10-15 minutter, eller til osten såvidt begynner å bli herlig gylden.
  8. La gjerne hvile i minst 5 minutter så retten får satt seg litt før servering.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/flotegratinert-hokkaido-gresskar/