Fløtegratinert sellerirot
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 4 porsjoner
- 500 g sellerirot (ca en halv)
- 3 dl fløte
- 100 g kremost
- 3 fedd hvitløk
- salt og pepper etter smak
- litt persille (kan sløyfes)
- ost til topping
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Skrell selleriroten og kutt tynne skiver i passe store biter. Bruk gjerne ostehøvel eller lignende.
- Ha litt smør i en kjele og bres finhakket hvitløk til den blir mør.
- Ha fløte, kremost, salt og pepper i og rør til alt er godt blandet.
- Gi et raskt oppkok og ha i finhakket persille.
- Ha sellerirotskivene i en ildfast form og hell over fløteblandingen.
- Stekes midt i ovnen i 30 minutter. Ha på revet ost etter halve steketiden.
Kcal: 181 - Fett: 16,4 - Karbohydrater: 2,7 - Protein: 4,7
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/flotegratinert-sellerirot/
3.5.3251