Fløtegratinert sellerirot
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 500 g sellerirot (ca en halv)
  • 3 dl fløte
  • 100 g kremost
  • 3 fedd hvitløk
  • salt og pepper etter smak
  • litt persille (kan sløyfes)
  • ost til topping
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Skrell selleriroten og kutt tynne skiver i passe store biter. Bruk gjerne ostehøvel eller lignende.
  3. Ha litt smør i en kjele og bres finhakket hvitløk til den blir mør.
  4. Ha fløte, kremost, salt og pepper i og rør til alt er godt blandet.
  5. Gi et raskt oppkok og ha i finhakket persille.
  6. Ha sellerirotskivene i en ildfast form og hell over fløteblandingen.
  7. Stekes midt i ovnen i 30 minutter. Ha på revet ost etter halve steketiden.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 181 Fett: 16,4 Karbohydrater: 2,7 Protein: 4,7
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/flotegratinert-sellerirot/