Sellerirotgrateng Surprise!

Sellerirotgrateng surprise sellerirotmos gryteSellerirotgrateng surprise sellerirotmos gryteSellerirotgrateng surprise sellerirotmos gryteSellerirotgrateng surprise sellerirotmos gryteSellerirotgrateng surprise sellerirotmos gryte
Sellerirotgrateng. Eller sellerirotgryte. Eller shepherd’s pie ‘ish. Sellerirotlasagne? Vi sleit lenge med hva vi skulle kalle denne retten. Den ble til en gang Kenneth var på jobb offshore og jeg hadde opprydding i kjøleskapet. Vi har nemlig en lei tendens til å feilberegne handleturene våre rett før Kenneth skal på jobb, noe som resulterer i at jeg blir sittende igjen med altfor mye mat. Jeg kan ikke huske sist jeg kastet fult spiselig mat, matsløseri er noe av det verste jeg vet. Denne retter er perfekt for å bruke opp rester i både kjøleskap og fryser!

Som du ser i oppskriften har jeg skrevet brokkolistilk, en fantastisk ingrediens folk flest har en lei tendens til å kaste. Om du ikke har det så ha i litt mer sellerirot eller eventuelt andre grønnsaker. Jeg har laget den mange ganger og den blir aldri helt lik hver gang, men smaker alltid like godt! Smaksmessig minner den litt om brun lapskaus av alle ting. Den kan spises for seg, eller som tilbehør til kjøtt. Sellerirot er jo en veldig anvendelig grønnsak. Har du prøvd sellerirotmos? Eller fløtegratinert sellerirot?

Sellerirotgryte Surprise!
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser
  • 600 - 700 g sellerirot
  • stilken/stammen fra 1 brokkoli
  • 30 g smør
  • 0,5 dl fløte
  • ¼ ts muskatnøtt
  • salt og pepper etter smak
  • 150 g løk
  • 200 g champinjonger
  • 250 g bacon
  • 400 g kjøttdeig
  • 50 g paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 50 g tomatpurè
  • 1 ss tamari eller soyasaus
  • ost til topping
Fremgangsmåte
  1. Skrell selleriroten og skjær den i passe biter, sammen med brokkolistilken.
  2. Kok i vann med litt salt i ca 20 minutter, eller til mørt.
  3. Hell av kokevannet.
  4. Mos sammen med fløte og smør i en blender, med stavmikser eller lignende.
  5. Smak til med salt, pepper og muskat.
  6. Forvarm ovnen til 220°C.
  7. Skjær grønnsaker og bacon i passe biter.
  8. Stek bacon først og tilsett deretter kjøttdeig og stek til gjennomstekt.
  9. Ha resten av grønnsakene i stekepanna og stek til løken er blank og mør.
  10. Tilsett tomatpurè og tamarisaus. Hvis blandingen er for våt bør du steke vekk mesteparten av væsken.
  11. Bland sammen med sellerirotmosen og ha over i en ildfast form.
  12. Strø over et godt lag med ost.
  13. Stekes på midterste rille i ca 20 minutter, eller til osten begynner å bli gylden.

 

 

One Comment

  1. Pingback: Fløtegratinert sellerirot - Fett & Forstand - Make Keto Great Again -

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.