Lyse lavkarbo knekkebrød!

Lyse lavkarbo knekkebrød
Lyse lavkarbo knekkebrød
Lyse lavkarbo knekkebrød
Lyse lavkarbo knekkebrød
Lyse lavkarbo knekkebrødJeg er utrolig glad i knekkebrød, men er ikke alltid hypp på grove variantene med masse frø og store nøttebiter, dermed ble denne oppskriften på lyse lavkarbo knekkebrød til. Frø og grovhakka nøtter er jo selvsagt godt, selv om man tidvis må meisle de bort fra mellom tennene! Men av og til savner jeg husmann fra Wasa, og da er disse et supert alternativ. De er superenkel å lage og krever kun få ingredienser vi mener alle som spiser lavkarbo bør ha i skapene sine (foruten om de med allergier, selvsagt). Du kan gjerne tilsette urter for spennende variasjon. TIPS: Disse gjør seg UTMERKET til ostefatet, spesielt hvis du strør på litt flaksalt før steking!

Lyst knekkebrød
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Denne oppskriften gir 32 knasende sprø lyse knekkebrød på i rett underkant av 1 g karbohydrat pr stk.
Skrevet av:
Serveringer: 32 knekkebrød
Ingredienser
  • 250 g sesamfrø
  • 250 g mandelmel eller mandler
  • 30 g pofiber
  • 2 ss fiberhusk
  • ½ ts salt
  • 1 - 2 ss Sukrin Gold (kan sløyfes eller byttes ut med annen søtning)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss eplecidereddik (kan sløyfes)
  • 6 dl kokende vann
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovn til 150° VARMLUFT.
  2. Knus sesamfrø i blender. (Hvis du bruker hele mandler gjør du det i motsatt rekkefølge)
  3. Tilsett mandelmel og kjør sammen til godt blandet.
  4. Ha over i en ren bolle og tilsett resterende tørre ingredienser.
  5. Ha eplecidereddik i det kokende vannet og hell over i de tørre ingrediensene.
  6. Bland godt.
  7. Kjevles ut på bakepapir. Hvis deigen klistrer seg fast til kjevla kan du godt kjevle deigen ut mellom to bakepapir.
  8. Rut opp (pizzakniv er super til dette).
  9. Ha det ene brettet nest nederst i ovnen og det andre nest øverst i ovnen.
  10. Total steketid er 70 minutter, men skift om plassering på brettene etter halve steketiden.
  11. Slå av ovnen og ha en kjøkkenhåndduk i mellom ovnsdøren.
  12. Ta ut etter 30 minutter og la avkjøle videre på rist.

 

 

7 Comments

  1. En favoritt hos meg! Knekkebrødene er bare helt nydelige, og en kjærkommen variant for ei som er lei knekkebrød med frø ❤

     
  2. June Pettersen

    Værdens bæste knekkis🤗🎉🤗Tuuuusen takk❤️🥰❤️

     
  3. Pingback: Lavkarbo knekkebrød - "Husman"! - Fett & Forstand

  4. Mååå man ha profiber og søtning i!??

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.