Lyst knekkebrød
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Denne oppskriften gir 32 knasende sprø lyse knekkebrød på i rett underkant av 1 g karbohydrat pr stk.
Skrevet av:
Serveringer: 32 knekkebrød
Ingredienser:
  • 250 g sesamfrø
  • 250 g mandelmel eller mandler
  • 30 g pofiber
  • 2 ss fiberhusk
  • ½ ts salt
  • 1 - 2 ss Sukrin Gold (kan sløyfes eller byttes ut med annen søtning)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss eplecidereddik (kan sløyfes)
  • 6 dl kokende vann
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovn til 150° VARMLUFT.
  2. Knus sesamfrø i blender. (Hvis du bruker hele mandler gjør du det i motsatt rekkefølge)
  3. Tilsett mandelmel og kjør sammen til godt blandet.
  4. Ha over i en ren bolle og tilsett resterende tørre ingredienser.
  5. Ha eplecidereddik i det kokende vannet og hell over i de tørre ingrediensene.
  6. Bland godt.
  7. Kjevles ut på bakepapir. Hvis deigen klistrer seg fast til kjevla kan du godt kjevle deigen ut mellom to bakepapir.
  8. Rut opp (pizzakniv er super til dette).
  9. Ha det ene brettet nest nederst i ovnen og det andre nest øverst i ovnen.
  10. Total steketid er 70 minutter, men skift om plassering på brettene etter halve steketiden.
  11. Slå av ovnen og ha en kjøkkenhåndduk i mellom ovnsdøren.
  12. Ta ut etter 30 minutter og la avkjøle videre på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 258 - Fett: 22,6 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 9,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lyse-lavkarbo-knekkebrod/