Lyst knekkebrød
Total tid
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 32 knekkebrød
- 250 g sesamfrø
- 250 g mandelmel eller mandler
- 30 g pofiber
- 2 ss fiberhusk
- ½ ts salt
- 1 - 2 ss Sukrin Gold (kan sløyfes eller byttes ut med annen søtning)
- 2 ts bakepulver
- 2 ss eplecidereddik (kan sløyfes)
- 6 dl kokende vann
- Forvarm ovn til 150° VARMLUFT.
- Knus sesamfrø i blender. (Hvis du bruker hele mandler gjør du det i motsatt rekkefølge)
- Tilsett mandelmel og kjør sammen til godt blandet.
- Ha over i en ren bolle og tilsett resterende tørre ingredienser.
- Ha eplecidereddik i det kokende vannet og hell over i de tørre ingrediensene.
- Bland godt.
- Kjevles ut på bakepapir. Hvis deigen klistrer seg fast til kjevla kan du godt kjevle deigen ut mellom to bakepapir.
- Rut opp (pizzakniv er super til dette).
- Ha det ene brettet nest nederst i ovnen og det andre nest øverst i ovnen.
- Total steketid er 70 minutter, men skift om plassering på brettene etter halve steketiden.
- Slå av ovnen og ha en kjøkkenhåndduk i mellom ovnsdøren.
- Ta ut etter 30 minutter og la avkjøle videre på rist.
Kcal: 258 - Fett: 22,6 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 9,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lyse-lavkarbo-knekkebrod/
3.5.3251