Sellerirotgryte Surprise!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
  • 600 - 700 g sellerirot
  • stilken/stammen fra 1 brokkoli
  • 30 g smør
  • 0,5 dl fløte
  • ¼ ts muskatnøtt
  • salt og pepper etter smak
  • 150 g løk
  • 200 g champinjonger
  • 250 g bacon
  • 400 g kjøttdeig
  • 50 g paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 50 g tomatpurè
  • 1 ss tamari eller soyasaus
  • ost til topping
Fremgangsmåte:
  1. Skrell selleriroten og skjær den i passe biter, sammen med brokkolistilken.
  2. Kok i vann med litt salt i ca 20 minutter, eller til mørt.
  3. Hell av kokevannet.
  4. Mos sammen med fløte og smør i en blender, med stavmikser eller lignende.
  5. Smak til med salt, pepper og muskat.
  6. Forvarm ovnen til 220°C.
  7. Skjær grønnsaker og bacon i passe biter.
  8. Stek bacon først og tilsett deretter kjøttdeig og stek til gjennomstekt.
  9. Ha resten av grønnsakene i stekepanna og stek til løken er blank og mør.
  10. Tilsett tomatpurè og tamarisaus. Hvis blandingen er for våt bør du steke vekk mesteparten av væsken.
  11. Bland sammen med sellerirotmosen og ha over i en ildfast form.
  12. Strø over et godt lag med ost.
  13. Stekes på midterste rille i ca 20 minutter, eller til osten begynner å bli gylden.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 146 - Fett: 10,9 - Karbohydrater: 1,9 - Protein: 9,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/sellerirotgrateng-surprise/