Sellerirotgryte Surprise!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6 porsjoner
- 600 - 700 g sellerirot
- stilken/stammen fra 1 brokkoli
- 30 g smør
- 0,5 dl fløte
- ¼ ts muskatnøtt
- salt og pepper etter smak
- 150 g løk
- 200 g champinjonger
- 250 g bacon
- 400 g kjøttdeig
- 50 g paprika
- 1 fedd hvitløk
- 50 g tomatpurè
- 1 ss tamari eller soyasaus
- ost til topping
- Skrell selleriroten og skjær den i passe biter, sammen med brokkolistilken.
- Kok i vann med litt salt i ca 20 minutter, eller til mørt.
- Hell av kokevannet.
- Mos sammen med fløte og smør i en blender, med stavmikser eller lignende.
- Smak til med salt, pepper og muskat.
- Forvarm ovnen til 220°C.
- Skjær grønnsaker og bacon i passe biter.
- Stek bacon først og tilsett deretter kjøttdeig og stek til gjennomstekt.
- Ha resten av grønnsakene i stekepanna og stek til løken er blank og mør.
- Tilsett tomatpurè og tamarisaus. Hvis blandingen er for våt bør du steke vekk mesteparten av væsken.
- Bland sammen med sellerirotmosen og ha over i en ildfast form.
- Strø over et godt lag med ost.
- Stekes på midterste rille i ca 20 minutter, eller til osten begynner å bli gylden.
Kcal: 146 - Fett: 10,9 - Karbohydrater: 1,9 - Protein: 9,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/sellerirotgrateng-surprise/
3.5.3251