Vår aller beste pizza!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 1 langpanne
- 2 egg
- 100 g cottage cheese
- 30 g (ca 4ss) sesammel (fettredusert fra Funksjonell mat - finnes på helsekost. Kan byttes ut med fettredusert mandelmel)
- 20 g (ca 6 ss) Pofiber
- 1 ss Fiberhusk
- 2 ss eplecidereddik
- 2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 200 g revet mozzarella (kan byttes ut med 250 g fersk mozzarella i lake, avrent)
- 1 ts salt
- 1 ss Sukrinmelis (kan byttes ut med annen søtning eller sløyfes)
- 1 ss tørket oregano (kan sløyfes)
- 1 ss tørket basilikum (kan sløyfes)
- 400 g kjøttdeig
- 200 g bacon
- Pepperoni eller chorizo om ønskelig
- 1 løk
- 1 sjalottløk
- 1 - 2 fedd hvitløk
- 1 paprika
- 4 - 5 champinjonger
- 1 boks tomatpurè
- ost til topping
- Forvarm ovenen til 200ºC.
- Knus egg, eplecidereddik og cottage cheese i blender til du får en glatt røre.
- Pisk inn sesammel, pofiber, salt, Sukrinmelis, bakepulver, natron, urter og Fiberhusk.
- Smelt osten i mikroen. Hvis du bruker fersk mozzarella vil den skille seg, den skal varmes til "melken" bobler. Alt skal i deigen!
- Bland den smelta osten godt sammen med resten av deigen. La gjerne kjøkkenmaskin jobbe noen minutter.
- Kjevle deigen mellom to smurte bakeark.
- Prikk den litt med gaffel så den ikke blåser seg opp.
- Forstekes midt i ovnen i 15 minutter.
- Kutt løk, paprika, champinjong og bacon.
- Stek baconterninger og tilsett champinjong og presset hvitløk.
- Stek kjøttdeig og krydre etter ønske. Ha i løk og paprika og stek til løken blir mør og blank.
- Smør tomatpurè på den forstekte bunnen.
- Ha på fyll og ost og stek videre i ca 20 minutter, eller til osten er smeltet og såvitt begynt å bli gylden.
Server gjerne med hvitløkdressing. Se lenger opp i innlegget for link.
Kcal: 189 - Fett: 13 - Karbohydrater: 2,9 - Protein: 14,5
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/var-aller-beste-lavkarbopizza/
3.5.3251