Calzone – NY DEIGOPPSKRIFT!




Idag fikk vi lyst på calzone! I tillegg er vi veldig i det eksperimentelle hjørnet for tiden og fikk dermed lyst å forske på ny deig. Resultatet ble overraskende godt, og vi kan ikke skimte smak av hverken egg, mandel eller ost slik mange andre lavkarbodeiger gjerne gjør! Neste gang vi lager pizza skal vi teste denne som bunn. Oppskriftene på fyllene er til en hel deigoppskrift (4-6 calzone) men du kan gjerne gjøre som oss å halvere hver oppskrift hvis du vil smake begge variantene. Eller du kan bruke ditt eget favorittfyll!

Calzone
 
Vi lagde 4 relativt store calzone, men du kan godt dele deigen i 6 (juster evt ned steketiden noe, 5 minutter kanskje?)
Skrevet av:
Serveringer: 4 - 6 porsjoner
Ingredienser:
Deig
  • 2 egg
  • 100 g cottage cheese
  • 4 ss sesammel (fettredusert fra Funksjonell mat)*
  • 6 ss Pofiber
  • 1 ss Fiberhusk
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ts bakepulver
  • 200 g revet mozarella
  • 1-2 ts salt
  • 1-2 ss Sukrinmelis (kan byttes ut med annen søtning eller sløyfes)

Calzone med tomatsaus og spicy kjøttboller
Tomatsaus
  • 200 g hakkede tomater
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ts tomatpurè
  • 2 ts oregano
  • 2 ts basilikum
  • Salt og pepper
  • 1 fedd hvitløk
Spicy kjøttboller
  • 400g kjøttdeig
  • 3 ss fløte (kan sløyfes)
  • 1 egg
  • 0,5 - 1 stk chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts persille
  • 1 ts basilikum
  • 2 ts oregano
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1-2 ts salt
  • pepper etter smak
Fyll
  • 2 store champinjonger (ca 70g tilsammen)
  • 100 g løk
  • en paprika
  • revet ost

Calzone med pesto og bacon
Pesto
  • (*du kan godt bruke ferdigpesto om du ønsker)
  • 1 potte basilikum
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • 2 ss parmesan
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • salt og pepper
Fyll
  • 2 ss finhakkede soltørkede tomater
  • 150 g stekt bacon
  • 2 store champinjonger (ca 70g tilsammen)
  • 100 g løk
  • revet ost
  • noen skiver brie
  • salt og pepper etter smak og eventuelt annet krydder
Fremgangsmåte:
Deig
  1. Forvarm ovenen til 180ºC.
  2. Knus sammen egg og cottage cheese i blender til du får en glatt røre.
  3. Ha i eplecidereddik.
  4. Pisk inn sesammel, pofiber, salt, Sukrinmelis, bakepulver og Fiberhusk.
  5. Smelt osten i mikroen.
  6. Bland den smelta osten godt sammen med resten av deigen. La gjerne kjøkkenmaskin jobbe noen minutter.
  7. Kjevle deigen mellom to smurte bakeark.
  8. Ha på ønsket fyll og brett sammen.
  9. Pensle gjerne med egg og dryss på urter og/eller parmesan.
  10. Stekes på nest nederst i ovnen i 20-25 minutter.

Calzone med tomatsaus og spicy kjøttboller
Tomatsaus
  1. Fres hvitløk og olivenolje i en kjele.
  2. Tilsett tomatpurè og surr i noen minutter, for å bli kvitt rå/metallsmaken.
  3. Ha i resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.
  4. Gi et raskt oppkok og la avkjøle på avslått platetopp.
Spicy kjøttboller
  1. Hakk opp chili og hvitløk.
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt.
  3. Stekes i godt med smør på middels varme til de er gjennomstekt.
Fyll
  1. Hakk opp champinjong, løk og paprika og stek til løken har mørnet.
  2. Ha på tomatsaus, kjøttboller, fyll og ost.
  3. Brett sammen og stek på nest nederste rille i ovnen i 25-30 minutter.

Calzone med pesto og bacon
Pesto
  1. Puls basilikum, pinjekjerner og hvitløk i food prosessor eller blender.
  2. Vend inn olje for hånd.
  3. Smak til med salt og pepper.
Fyll
  1. Hakk opp champinjong, soltørkede tomater og løk og stek til løken har mørnet.
  2. Ha på pesto, bacon, fyll, ost og brie.
  3. Brett sammen og stek på nest nederste rille i ovnen i 25-30 minutter.

 

6 Comments

  1. Pingback: Keto Horn med Ost og Skinke! - Fett & Forstand

  2. Pingback: Lavkarbo gyros i pita - Fett & Forstand - Make Keto Great Again

  3. Pingback: Lavkarbo Baguette! - Fett & Forstand

  4. Kathrine Løvstad

    Hei! For en gullgruve med oppskrifter for en lavkarbo nykommer! Kan jeg erstatte eplecidereddik med noe annet? Gleder meg til å prøve!

    • Hei ♡ tusen takk for hyggelige ord ♡ du kan bruke hvilken eddik som helst, klar, brun, hvitvin, risvin osv ♡ personlig liker jeg smaken av eplecidereddik best, den gir en brødaktig schvung i deigen 🙂

  5. Pingback: Lavkarbo worstenbroodjes – Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.