Calzone
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 4 - 6 porsjoner
- 2 egg
- 100 g cottage cheese
- 4 ss sesammel (fettredusert fra Funksjonell mat)*
- 6 ss Pofiber
- 1 ss Fiberhusk
- 1 ss eplecidereddik
- 2 ts bakepulver
- 200 g revet mozarella
- 1-2 ts salt
- 1-2 ss Sukrinmelis (kan byttes ut med annen søtning eller sløyfes)
- 200 g hakkede tomater
- 4 ss olivenolje
- 4 ts tomatpurè
- 2 ts oregano
- 2 ts basilikum
- Salt og pepper
- 1 fedd hvitløk
- 400g kjøttdeig
- 3 ss fløte (kan sløyfes)
- 1 egg
- 0,5 - 1 stk chili
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts persille
- 1 ts basilikum
- 2 ts oregano
- 1 ts løkpulver
- 1 ts paprikapulver
- 1-2 ts salt
- pepper etter smak
- 2 store champinjonger (ca 70g tilsammen)
- 100 g løk
- en paprika
- revet ost
- (*du kan godt bruke ferdigpesto om du ønsker)
- 1 potte basilikum
- 2 ss ristede pinjekjerner
- 2 ss parmesan
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl olivenolje
- salt og pepper
- 2 ss finhakkede soltørkede tomater
- 150 g stekt bacon
- 2 store champinjonger (ca 70g tilsammen)
- 100 g løk
- revet ost
- noen skiver brie
- salt og pepper etter smak og eventuelt annet krydder
- Forvarm ovenen til 180ºC.
- Knus sammen egg og cottage cheese i blender til du får en glatt røre.
- Ha i eplecidereddik.
- Pisk inn sesammel, pofiber, salt, Sukrinmelis, bakepulver og Fiberhusk.
- Smelt osten i mikroen.
- Bland den smelta osten godt sammen med resten av deigen. La gjerne kjøkkenmaskin jobbe noen minutter.
- Kjevle deigen mellom to smurte bakeark.
- Ha på ønsket fyll og brett sammen.
- Pensle gjerne med egg og dryss på urter og/eller parmesan.
- Stekes på nest nederst i ovnen i 20-25 minutter.
- Fres hvitløk og olivenolje i en kjele.
- Tilsett tomatpurè og surr i noen minutter, for å bli kvitt rå/metallsmaken.
- Ha i resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.
- Gi et raskt oppkok og la avkjøle på avslått platetopp.
- Hakk opp chili og hvitløk.
- Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt.
- Stekes i godt med smør på middels varme til de er gjennomstekt.
- Hakk opp champinjong, løk og paprika og stek til løken har mørnet.
- Ha på tomatsaus, kjøttboller, fyll og ost.
- Brett sammen og stek på nest nederste rille i ovnen i 25-30 minutter.
- Puls basilikum, pinjekjerner og hvitløk i food prosessor eller blender.
- Vend inn olje for hånd.
- Smak til med salt og pepper.
- Hakk opp champinjong, soltørkede tomater og løk og stek til løken har mørnet.
- Ha på pesto, bacon, fyll, ost og brie.
- Brett sammen og stek på nest nederste rille i ovnen i 25-30 minutter.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/calzone-ny-deigoppskrift/
3.5.3251