Keto Horn med Ost og Skinke!

Keto Horn med Ost og Skinke!

Keto Horn med Ost og Skinke!

Keto Horn med Ost og Skinke!

Keto Horn med Ost og Skinke!

Keto Horn med Ost og Skinke!

Keto Horn med Ost og Skinke!

Keto Horn med Ost og Skinke! Jeg husker når jeg var liten og hadde kantine som valgfag. Vi brukte å bake landgang, og horn med ost og skinke som vi solgte for en tier der pengene gikk til innkjøp av nye varer. Hornene var ukas høydepunkt og jeg har tatt vare på oppskriften i alle år. Vi brukte å lage de mye før vi la om kostholdet. Nå har vi endelig knotet oss til å lage Keto Horn med Ost og Skinke! Denne deigen har nemlig den PERFEKTE konsistensen å lage horn av. Gjæren er tilsatt fordi den sammen med Tagatesse, som inneholder inulin, vil aktivere gjæren og gi en liten boost, men viktigst av alt smak! Man vil imidlertid ikke få samme effekt som ved hvetebakst, derfor har vi i tillegg bakepulver og natron i deigen.

Vi har laget disse med havrefiber fra Tights.no – som nå desverre er midlertidig utsolgt. Etter vi la ut oppskriften på Superfiberbrødet har nemlig havrefiberet gått som varmt hvetebrød (no pun intended). Men slapp av, de får det nok helt sikkert inn igjen, og fram til da kan du bruke pofiber istedenfor om du ønsker (se oppskriftskortet). Konsistensen blir ikke helt den samme, men det går helt fint! Bare husk å eventuelt spe på med pofiber om nødvendig. Deigen skal være fast, men smidig og relativt lett å kjevle. Akkurat som vanlig hvetedeig! Den klisser nok litt mer enn tradisjonell deig, så bruk gjerne litt olje eller vann på fingrene når du former Keto Horn med Ost og Skinke! Disse kan også alternativt lages med dobbel oppskrift av Calzone-deigen. Blir ikke helt det samme, men det funker bra.

Du kan fylle med akkurat det du måtte ønske, og hvis du vil ha en søt variant kan du ha i litt Sukrin Gold eller annet og fylle de med for eksempel bringebærsyltetøy. Vi håper du liker disse like godt som vi gjorde. Vel bekomme.

Keto Horn med Ost og Skinke!
 
Skrevet av:
Serveringer: 16 stk
Ingredienser
  • 75 g Havrefiber (se tips i hovedinnlegg) kan byttes ut med 65 g Pofiber men konsitensen blir ikke helt den samme
  • 30 g Fiberhusk
  • 4 egg (medium)
  • 250 g cottage cheese
  • 1 ss eplecidereddik eller hvitvineddik
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
  • 1 ts Tagatesse (for smakens skyld samt boost til gjæren - kan sløyfes)
  • 1,5 ts tørrgjær eller ferskgjær.
  • Litt salt

Fyll
  • 180 g ost
  • 120 g skinke
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle - tørrgjær tilsettes her om du bruker det.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende - ferskgjær tilsettet her om du bruker det.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
  5. Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene. Konsitensen blir noe annerledes.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut til to runde sirkler og del de opp i 8 like store ”pizzastykker”. Kjevle helst på et silikonunderlag beregnet for baking. Det går nok fint om du ikke har dette men det kan hende du bør ha litt olje på kjøkkenbenken så deigen ikke klistrer seg. Eller du kan du prøve å kjevle deigen mellom to bakeark.
  8. Ha på revet ost og skinke og rull sammen. Tips: Bruk gjerne olje eller vann på fingrene når du former hornene. Deigen er litt mer klissete en hvetebakst.
  9. Stek midt i ovnen i 35 minutter.
  10. Nyt med èn gang 🙂

 

 

 

2 Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.