Keto Horn med Ost og Skinke!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 16 stk
Ingredienser
  • 75 g Havrefiber (se tips i hovedinnlegg) kan byttes ut med 65 g Pofiber men konsitensen blir ikke helt den samme
  • 30 g Fiberhusk
  • 4 egg (medium)
  • 250 g cottage cheese
  • 1 ss eplecidereddik eller hvitvineddik
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
  • 1 tsmonster tagasøtt, Tagatesse (for smakens skyld samt boost til gjæren - kan sløyfes)
  • 1,5 ts tørrgjær eller ferskgjær.
  • Litt salt

Fyll
  • 180 g ost
  • 120 g skinke
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle - tørrgjær tilsettes her om du bruker det.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende - ferskgjær tilsettet her om du bruker det.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
  5. Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene. Konsitensen blir noe annerledes.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut til to runde sirkler og del de opp i 8 like store ”pizzastykker”. Kjevle helst på et silikonunderlag beregnet for baking. Det går nok fint om du ikke har dette men det kan hende du bør ha litt olje på kjøkkenbenken så deigen ikke klistrer seg. Eller du kan du prøve å kjevle deigen mellom to bakeark.
  8. Ha på revet ost og skinke og rull sammen. Tips: Bruk gjerne olje eller vann på fingrene når du former hornene. Deigen er litt mer klissete en hvetebakst.
  9. Stek midt i ovnen i 35 minutter.
  10. Nyt med èn gang :)
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/allergi-intoleranse/oppskrifter-uten-notter/keto-horn-med-ost-og-skinke/