Keto boller (nøttefri)

Keto boller (nøttefri)

Keto boller (nøttefri)

Keto boller (nøttefri)Keto boller (nøttefri) – noen som ikke spiser nøtter som savner søtboller på lk/keto?  Det har vi gjort noe med! Vi har laget disse med havrefiber fra Tights.no – som nå desverre er midlertidig utsolgt. Etter vi la ut oppskriften på Superfiberbrødet har nemlig havrefiberet gått som varmt hvetebrød (no pun intended). Men slapp av, de får det nok helt sikkert inn igjen, og fram til da kan du bruke pofiber istedenfor om du ønsker (se oppskriftskortet). Konsistensen blir ikke helt den samme, men det funker! Disse som vi har laget med havrefiber har ALT en nydelig “hvetebolle” bør inneholde. Søte, gjærete, kardemommete, superluftige og litt småseige, slik som “ekte” varer! Ikke svampete eller eggete som mye lavkarbobakst (desverre) er.

Nå er det bare å glede seg vilt og uhemmet til Tights.no får inn havrefiber igjen – for flere oppskrifter kommer som perler på en snor! Som vi nevnte i innlegget til Superfiberbrødet er ikke havrefiber er ikke et nytt produkt. Vi har brukt det i bakst lenge, men har ikke postet noen oppskrifter med det tidligere da det ikke har vært mulig å få tak i i Norge. Vi er opptatt av at ingrediensene vi bruker i våre oppskrifter skal være lett å få tak i via Norske leverandører. Derfor tok vi kontakt med Tights tidligere i år, og nå har de endelig fått det i sortimentet sitt! Nå satser vi bare på at det blir fast inventar på Tights.no og at til og med kanskje flere aktører hiver seg på og får det inn! Vi har tro på at produktet har kommet på det Norske markedet for å bli!

Keto boller (nøttefri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 8 boller
Ingredienser
  • 70 g Havrefiber (se tips i hovedinnlegg) kan byttes ut med 60 g Pofiber men konsitensen blir ikke helt den samme
  • 30 g Fiberhusk
  • 4 egg (medium)
  • 250 g cottage cheese
  • 1 ss eplecidereddik eller hvitvineddik
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ss Tagatesse (for boost til gjæren)
  • 50 g Sukrin+ (eller 100 g Sukrin Gold)
  • 1 ts tørrgjær eller ferskgjær.
  • Litt salt
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle - tørrgjær tilsettes her om du bruker det.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende - ferskgjær tilsettet her om du bruker det.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
  5. Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene. Konsitensen blir noe annerledes.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Del deigen i 8 like store deler.
  8. Bruk gjerne olje på hendene når du former bollene.
  9. Stek midt i ovnen i 35 minutter.
  10. Avkjøl på rist.

 

 

6 Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.