Keto boller (nøttefri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 8 boller
Ingredienser
  • 70 g Havrefiber (se tips i hovedinnlegg) kan byttes ut med 60 g Pofiber men konsitensen blir ikke helt den samme
  • 30 g Fiberhusk
  • 4 egg (medium)
  • 250 g cottage cheese
  • 1 ss eplecidereddik eller hvitvineddik
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ss monster tagasøtt, Tagatesse (for boost til gjæren)
  • 50 g sukrin + (eller 100 g Sukrin Gold)
  • 1 ts tørrgjær eller ferskgjær.
  • Litt salt
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle - tørrgjær tilsettes her om du bruker det.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende - ferskgjær tilsettet her om du bruker det.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
  5. Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene. Konsitensen blir noe annerledes.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Del deigen i 8 like store deler.
  8. Bruk gjerne olje på hendene når du former bollene.
  9. Stek midt i ovnen i 35 minutter.
  10. Avkjøl på rist.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/allergi-intoleranse/oppskrifter-uten-notter/keto-boller-nottefri/