Lavkarbo Baguette!
 
 
NBNBNB: Jeg har fått tilbakemelding om at enkelte opplever at baguettene klapper sammen når de kommer ut av ovnen. Det kan skylde blandingsforholdene. Mengde sesammel og pofiber vil avhenge av størrelse på eggene man bruker. Er deigen klissete og henger fast på fingrene når man jobber med den må man justere opp mengden sesammel og/eller pofiber. Konsistensen på deigen skal være fast og smidig og ikke henge fast på fingrene.
Skrevet av:
Serveringer: ca 4 stk
Ingredienser
  • 2 egg
  • 100 g cottage cheese
  • 30 g (ca 4ss) sesammel (fettredusert fra Funksjonell mat - finnes på helsekost. Kan byttes ut med fettredusert mandelmel)
  • 20 g (ca 6 ss) Pofiber
  • 1 ss Fiberhusk
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 200 g revet mozzarella (kan byttes ut med 250 g fersk mozzarella i lake, avrent)
  • 1 ts salt
  • 1 ss Sukrin Gold (kan byttes ut med annen søtning eller sløyfes)
  • litt valmuefrø eller revet ost til topping
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovenen til 200ºC.
  2. Knus egg, eplecidereddik og cottage cheese i blender til du får en glatt røre.
  3. Pisk inn sesammel, pofiber, salt, Sukrin Gold, bakepulver, natron og Fiberhusk.
  4. Smelt osten i mikroen. Hvis du bruker fersk mozzarella vil den skille seg, den skal varmes til "melken" bobler. Alt skal i deigen!
  5. Bland den smelta osten godt sammen med resten av deigen. La gjerne kjøkkenmaskin jobbe noen minutter.
  6. Form baguetter med fuktede hender og strø på eventuell frø eller revet ost.
  7. Stekes på nest nederste rille i 20 - 25 minutter.
  8. Avkjøles på bakebrettet, så på rist.
Merknad
Hvis deigen blir for løs kan du ha i litt mer sesammel og/eller pofiber. Konsistensen skal minne om "vanlig" deig, skal være like lett og forme, men er noe mer klissete.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lavkarbo-baguette/