Gambas al Ajillo – Hvitløksreker!

Gambas al Ajillo - Hvitløksreker!Gambas al Ajillo - Hvitløksreker!Gambas al Ajillo - Hvitløksreker!Gambas al Ajillo - Hvitløksreker!Gambas al Ajillo – Hvitløksreker! – Smaksløkene nærmest danser av glede! Det blir absolutt ikke siste gangen vi lager denne fantastiske, autentiske Spanske tapas retten. Imponer gjestene dine med denne smaksbomben av en smårett, gjerne servert med vår Pan Rùstico (rustikk brød, selvsagt lavkarbo), helt nydelig å dyppe brødet ned i sausen!

Gambas al Ajillo - Reker i hvitløk!
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser
  • 500 g store reker - rå (se merknad lenger ned i oppskriften for tips)
  • 6 - 8 fedd hvitløk
  • 1 dl virgin eller ekstra virgin olivenolje
  • ½ dl tørr hvitvin eller rosèvin
  • 1 - 2 chili
  • 1 ts paprikapulver
  • Fersk persille
  • Salt og ferskmalt pepper etter smak
Fremgangsmåte
  1. Finhakk hvitløk og chili.
  2. Ha olivenolje i en stekepanne og varm på medium varme.
  3. Ha i hvitløk og chili og stek til hvitløken blir gylden.
  4. Slå opp temperaturen på platen og tilsett reker, vin og paprikapulver.
  5. Stek i ca 3 minutter til rekene blir røde og krøller seg.
  6. Smak til med salt og ferskmalt pepper.
  7. Fordel retten i 4 små skåler og dryss finhakket persille over før servering.
  8. Server gjerne med rustikt lavkarbobrød (se hovedinnlegg for link) - Nydelig å dyppe i oljen!
Merknad
For eksempel vannameireker. Rå, uten skall men helst med hale. Hvis du bruker frosne reker er det viktig at du tiner de godt på litt kjøkkenpapir eller lignende så de blir kvitt mest mulig av frysevannet. Du kan også bruke ferdigkokte reker men da blir steketiden kortere - ferdigkokte reker blir fort seige om du steker de for lenge.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.