Pan Rústico - Rustikt Brød (lavkarbo)
 
 
Serveringer: 1 medium brød.
Ingredienser
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra 6 egg)
  • 3 hele egg
  • 50 g fettredusert sesammel
  • 50 g pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 2 ss eplecidereddik
  • 3 strøkne ss Fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 1 ss Sukrin Gold (kan sløyfes)
  • 250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake. (se merknader for tips)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor.
  4. Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la maskinen jobbe til deigen blir fast. Hvis du ikke bruker kjøkkenmaskin lar du deigen svelle i ca 5 minutter, eller til den er fast nok til å jobbe med.
  5. Fukt hendene og form loffen.
  6. Pensle på egg og dryss på sesammel for den rustikke looken.
  7. Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter.
  8. Avkjøles på rist.
Merknad
Fersk mozzarella er de hvite mozzarellaklumpene i lake i de små posene. De fås på de aller fleste matvarebutikker, noen dyrere enn andre. Vi anbefaler merket Eldorado på Norgesgruppen butikkene, eller den fra Rema 1000. Man trenger ikke gjøre det dyrere enn nødvendig, og vi har like god erfaring med alle typene.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/brod/pan-rustico-rustikt-brod-lavkarbo/