NB: Se link i hovedinnlegg for tips om lasagneplater.
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
Kjøttsaus
Forvarm ovnen til 210°C.
400 g kjøttdeig
200 g bacon
200 g sjampinjong
150 g paprika (gjerne blanding av rød, gul og grønn)
200 g løk
150 g stangselleri
100 g gulrot (kan sløyfes)
2 - 3 fedd hvitløk
185 g hermetisert paprika (kan byttes ute med grillet paprika eller sløyfes helt)
780 g (2 pakker) Eldorado hakkede tomater
2 ts sambal oelek (kan sløyfes)
100 g tomatpurrè
en neve fersk basilikum
salt og pepper etter smak
Revet ost til topping
Bechamelsaus
3 dl fløte
100 g kremost
30 g smør
¼ ts xanthangum eller ½ ts johannesbrødkjernemel
salt, pepper og muskat etter smak.
Fremgangsmåte:
Kjøttsaus
Kutt bacon og grønnsaker i passe biter og finhakk basilikum.
Stek bacon og kjøttdeig.
Ha i sjampinjong og hvitløk og stek til væsken fordamper.
Ha i resterende grønnsaker og stek til løken er mør.
Knus hermetisert paprika i blender eller lignende.
Ha sambal oelek, hakkede tomater, tomatpurrè og paprikapurrè i resten av blandingen.
Gi ett oppkok og la putre på medium varme i ca 15 minutter, smak til med salt, pepper og eventuelt annet krydder.
Bechamelsaus
Kok opp fløte og kremost.
Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
Rør inn xanthangum eller johannesbrødkjernemel og la putre til sausen tykner. Ikke fall for fristelsen å ha i mer fortykningsmiddel da det fort kan bli en sleip konsistens - sausen tykner etter en stund.
Ta kjelen av platen og rør inn smøret.
Legg kjøttsaus, lasagneplater og bechamelsaus lagvis i en stor ildfast form. Begynn og avslutt med kjøttsaus og topp med ost.
Stek på midterste i 20 - 25 minutter. La gjerne retten hvile i ca 10 minutter før du serverer.