Lavkarbo Lasagne
 
 
NB: Se link i hovedinnlegg for tips om lasagneplater.
Skrevet av:
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser
Kjøttsaus
  • Forvarm ovnen til 210°C.
  • 400 g kjøttdeig
  • 200 g bacon
  • 200 g sjampinjong
  • 150 g paprika (gjerne blanding av rød, gul og grønn)
  • 200 g løk
  • 150 g stangselleri
  • 100 g gulrot (kan sløyfes)
  • 2 - 3 fedd hvitløk
  • 185 g hermetisert paprika (kan byttes ute med grillet paprika eller sløyfes helt)
  • 780 g (2 pakker) Eldorado hakkede tomater
  • 2 ts sambal oelek (kan sløyfes)
  • 100 g tomatpurrè
  • en neve fersk basilikum
  • salt og pepper etter smak
  • Revet ost til topping

Bechamelsaus
  • 3 dl fløte
  • 100 g kremost
  • 30 g smør
  • ¼ ts xanthangum eller ½ ts johannesbrødkjernemel
  • salt, pepper og muskat etter smak.
Fremgangsmåte
Kjøttsaus
  1. Kutt bacon og grønnsaker i passe biter og finhakk basilikum.
  2. Stek bacon og kjøttdeig.
  3. Ha i sjampinjong og hvitløk og stek til væsken fordamper.
  4. Ha i resterende grønnsaker og stek til løken er mør.
  5. Knus hermetisert paprika i blender eller lignende.
  6. Ha sambal oelek, hakkede tomater, tomatpurrè og paprikapurrè i resten av blandingen.
  7. Gi ett oppkok og la putre på medium varme i ca 15 minutter, smak til med salt, pepper og eventuelt annet krydder.

Bechamelsaus
  1. Kok opp fløte og kremost.
  2. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
  3. Rør inn xanthangum eller johannesbrødkjernemel og la putre til sausen tykner. Ikke fall for fristelsen å ha i mer fortykningsmiddel da det fort kan bli en sleip konsistens - sausen tykner etter en stund.
  4. Ta kjelen av platen og rør inn smøret.
  5. Legg kjøttsaus, lasagneplater og bechamelsaus lagvis i en stor ildfast form. Begynn og avslutt med kjøttsaus og topp med ost.
  6. Stek på midterste i 20 - 25 minutter. La gjerne retten hvile i ca 10 minutter før du serverer.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lavkarbo-lasagne/