Sukkerfri Syltet Rødkål!

Sukkerfri Syltet Rødkål!

Sukkerfri Syltet Rødkål!

Sukkerfri Syltet Rødkål!

Sukkerfri Syltet Rødkål!

Sukkerfri Syltet Rødkål!Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet)
Sukkerfri Syltet Rødkål – Et friskt pust og nydelig innslag til både varm og kald julemat, and then some! Dette nydelige tilbehøret er en suveren erstatning for for eksempel rødbeter som mange av oss på keto og lavkarbo ikke unner oss da det inneholder en del karbohydrater.

Sukkerfri Syltet Rødkål er søt, smakfull og sprø og du kan smakstilsette den akkurat som du vil! Denne versjonen passer mer til vinter og Jul, men jeg tipper det er superdigg til grillmaten også, kanskje med litt andre krydder eller urter? Denne smakte NYDELIG på sylterull og leverpostei! Avbildet her på vårt superfiberbrød med sylterull og søt sennep! Fremgangsmåten er den samme som vi har brukt til syltet rødløk og sylteagurk – du må gjerne justere salt, søt og surhet etter smak.

Vi har brukt pepperkakeutstikker for å lage de søte stjernene, men syns du det blir litt dall er det selvsagt bare å kutte rødløken i ønsket størrelse og fasong! Strimler funker helt utmerket!

Vi har benyttet Finesse Bakesukker fra Funksjonell Mat i denne oppskriften. Denne kan byttes med annen søtning om du ønsker, men husk at Finesse er dobbelt så søtt som sukker og er sammen med Tagatesse de søtningsstoffene som har mest like egenskaper som ekte sukker!

Sukkerfri Syltet Rødkål
 
Skrevet av:
Ingredienser:
 • ca 180 g rødkål
 • 2 dl vann
 • 3 ss Finesse Bakesukker
 • 4-5 nellikspiker og
 • ½ ts helpepperkorn
 • ½ ts salt
 • ½ dl klar eddik 7%
Fremgangsmåte:
 1. Kutt rødkålen i passe biter - bruk gjerne en pepperkakeutstikker slik vi gjorde og lag morsomme figurer!
 2. Ha rødkål, pepperkorn og nellikspiker over i et sterilt Norgesglass eller lignende. (NB se til at det tåler høy temperatur!)
 3. Kok opp vann, eddik, Finesse og salt.
 4. Hell den kokende laken rett over rødkålen. La avkjøle i romtemperatur før du overfører den til kjøleskapet.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 46 - Fett: 1,2 - Karbohydrater: 4,6 - Protein: 0,9

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

5 Comments

 1. Pingback: Lunsjtips nummer 3! – Lipodemlivet.no

 2. Pingback: Lipodemlivet.no – Lunsjtips nummer 2!

 3. Pingback: Kremet rødkålsalat! (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand

 4. Pingback: Lipodemlivet.no – Julepålegg til lunsj!

 5. Pingback: Lipodemlivet.no – Fiskeburger!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.