F&Fs Superfiberbrød! (keto, nøttefri)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • Ingredienser
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra ca 6 egg)
  • 4 hele egg i størrelsen M/L (220 g)
  • 15 g Fibrex
  • 15 g Pofiber
  • 60 g Havrefiber (se tips i hovedinnlegg)
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 2 ss eplecidereddik eller hvitvineddik
  • 30 g Fiberhusk
  • ½ ts salt
  • 1 tsmonster tagasøtt, Tagatesse
  • 1 ts tørrgjær eller fersk gjær (for smaken, kan sløyfes)
  • 250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake. (se merknader for tips)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor. Bruker du fersk gjær har du det i sammen med det våte.
  4. Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  5. Fukt hendene med olje og form brødet.
  6. Pensle på egg og dryss på Havrefiber for den rustikke looken. Skjær morsomme mønster.
  7. Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter.
  8. Avkjøles på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 171 - Fett: 9,5 - Karbohydrater: 1,3 - Protein: 14,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/brod/ffs-superfiberbrod-keto-nottefri/