F&Fs Superfiberbrød! (keto, nøttefri)
Skrevet av: Fett & Forstand
- Ingredienser
- 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra ca 6 egg)
- 4 hele egg i størrelsen M/L (220 g)
- 15 g Fibrex
- 15 g Pofiber
- 60 g Havrefiber (se tips i hovedinnlegg)
- 2 ts bakepulver
- ½ ts natron
- 2 ss eplecidereddik eller hvitvineddik
- 30 g Fiberhusk
- ½ ts salt
- 1 tsmonster tagasøtt, Tagatesse
- 1 ts tørrgjær eller fersk gjær (for smaken, kan sløyfes)
- 250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake. (se merknader for tips)
- Forvarm ovn til 180°C.
- Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor. Bruker du fersk gjær har du det i sammen med det våte.
- Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
- Fukt hendene med olje og form brødet.
- Pensle på egg og dryss på Havrefiber for den rustikke looken. Skjær morsomme mønster.
- Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter.
- Avkjøles på rist.
Kcal: 171 - Fett: 9,5 - Karbohydrater: 1,3 - Protein: 14,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/brod/ffs-superfiberbrod-keto-nottefri/
3.5.3251