Keto Bondebrød (nøttefri)

Keto Bondebrød (nøttefri)

Keto Bondebrød (nøttefri)

Keto Bondebrød (nøttefri)

Keto Bondebrød (nøttefri)

Keto Bondebrød – det var nemlig på høy tid å finne på et nøttefritt formbrød til dere flotte følgere med nøtteallergi, eller de av dere som av andre grunner ikke spiser nøtter. Keto Bondebrød er høy på fiber, superlav på karbo og moderat på protein. Mykt, luftig, ikke svampete eller eggete brød som gir en munnfull som minner om vanlig brød. Vi har valgt å bruke litt tørrgjær i deigen for smakens skyld. Fibrex er finmalt sukkerroefiber og finnes på helsekost. Fibtex har en særegen smak, og for mye av det i bakst kan gi en litt bitter smak – men det fungerer supert som “rugmel” og er proppfullt av fiber!

Det er viktig å følge oppskriften nøye for best resultat – eddiken fungerer som smaksnøytralisering pluss boost til bakepulveret. Tagatessen fôrer gjæret og bidrar til en rundere smak. Visste du forresten at vi har mange oppskrifter på brød? Samlingen av nøttefri oppskrifter øker på. Nyt gjerne nybakt Keto Bondebrød med rikelig med smør og favorittpålegget ditt. Brødet egner seg også fint for frysing og tiner raskt om du kutter det i skiver før du har det i fryserboksen. Keto bondebrød er ekstra godt ristet i brødrister!

Keto Bondebrød
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 mellomstort brød
Ingredienser
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra ca 6 egg)
  • 4 hele egg i størrelsen M/L (220 g)
  • 30 g Fibrex
  • 60 g Pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 2 ss eplecidereddik
  • 30 g Fiberhusk
  • ½ ts salt
  • 1 ts Tagatesse
  • 1 ts tørrgjær (for smaken, kan sløyfes)
  • 250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake. (se merknader for tips)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor.
  4. Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  5. Fukt hendene med olje og form brødet.
  6. Pensle på egg og dryss på Pofiber for den rustikke looken.
  7. Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter.
  8. Avkjøles på rist.
Merknad
Fersk mozzarella er de hvite mozzarellaklumpene i lake i de små posene. De fås på de aller fleste matvarebutikker, noen dyrere enn andre. Vi anbefaler merket Eldorado på Norgesgruppen butikkene, eller den fra Rema 1000. Man trenger ikke gjøre det dyrere enn nødvendig, og vi har like god erfaring med alle typene.

 

 

15 Comments

  1. Beste brødet så langt 🙂
    Tusen takk for alle fantastiske oppskrifter dere deler <3

     
  2. Anita Stenstvedt

    Dere bruker mye mozarella i oppskriftene. Jeg får det ikke til og lurer på om den kan erstattes med revet hvitost.

     
  3. Hvor mye karbohydrater er det i dette brødet? Pr 100 g ? Dere må jo få med det, for det er jo noe av vitsen at vi vet hvor mye hver skive eller pr 100 g feks det inneholder.

     
    • Vi legger alt utrolig mye arbeid med bloggen, helt gratis 🙂 det er veldig tidskrevende å regne ut næringsinnhold i alle oppskriftene vi legger ut.

       
  4. Kjersti Marie Geijer

    MÅ det være så mye eggehvite i f.t. hele egg? Sitter med et enormt overskudd av eggeplommer 😉

     
  5. Hvordan oppbevares brødet dersom det ikke fryses?

     
  6. Hei, og takk for fantastiske oppskrifter og inspirasjon, jeg heier på dere 🙂 Lurer på med osten, hvis jeg bruker revet ost, skal jeg ha like mye i gram av den…..

     
  7. Bakte brødet i dag, og det er jo helt nydelig! Tusen takk for tid og energi dere legger ned og deler oppskrifter med oss ❤️ Men mitt ble ikke så stort og luftig som deres, mer flatt og kompakt. Noen tips til hva jeg kan ha gjort galt?

     
    • Så hyggelig å høre 🙂 litt usikker på hva som har skjedd, men erfaringsmessig er jo lavkarbobakst noe mer ustabilt enn vanlig bakst og det skjer ofte at resultatet blir annerledes fra gang til gang. Det er nok små marginer som skiller, størrelse på egg, mengde bakepulver osv. Håper likevel brødet falt i smak 🙂

       

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.