1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra ca 6 egg)
4 hele egg i størrelsen M/L (220 g)
30 g Fibrex
60 g Pofiber
2 ts bakepulver
½ ts natron
2 ss eplecidereddik
30 g Fiberhusk
½ ts salt
1 ts Tagatesse
1 ts tørrgjær (for smaken, kan sløyfes)
250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake. (se merknader for tips)
Fremgangsmåte:
Forvarm ovn til 180°C.
Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor.
Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Fukt hendene med olje og form brødet.
Pensle på egg og dryss på Pofiber for den rustikke looken.
Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter.
Avkjøles på rist.
Merknad
Fersk mozzarella er de hvite mozzarellaklumpene i lake i de små posene. De fås på de aller fleste matvarebutikker, noen dyrere enn andre. Vi anbefaler merket Eldorado på Norgesgruppen butikkene, eller den fra Rema 1000. Man trenger ikke gjøre det dyrere enn nødvendig, og vi har like god erfaring med alle typene.