Kuvertbrød! (Keto, Glutenfri, Nøttefri)

Kuvertbrød! (Keto, Glutenfri, Nøttefri)

Kuvertbrød! (Keto, Glutenfri, Nøttefri)

Kuvertbrød! (Keto, Glutenfri, Nøttefri)

Kuvertbrød! (Keto, Glutenfri, Nøttefri)

Kuvertbrød! (Keto, Glutenfri, Nøttefri)Kuvertbrød! (Keto, Glutenfri, Nøttefri) – laget med superproduktet havrefiber! Havrefiber bidrar til veldig luftig bakst, med minimalt med karbohydrater. Våre kuvertbrød er 100% keto og lavkarbo, i tillegg uten nøtter, og metter kjempegodt!

Vi introduserte havrefiber det for det Norske markedet høsten 2020 etter vi tok kontakt med Tights.no og tipset om produktet. Vi har brukt havrefiber lenge men har brukt å bestille fra iHerb og dermed har vi bevisst ikke delt oppskrifter med produktet. Vi ønsker at ingrediensene vi bruker i våre oppskrifter skal være lett tilgjengelig. Vår aller første offisielle oppskrift med havrefiber er vårt Superfiberbrød som raskt har blitt et av våre aller mest populære brød-oppskrifter! Etter det har det blitt stadig flere oppskrifter, og ikke uten grunn! Flere og flere bloggere har kastet seg på “trenden” og dermed vansker det flere og flere oppskrifter på hele lavkarbo-Norge! Har du forsøkt havrefiber enda?

Kuvertbrød! (Keto, Glutenfri, Nøttefri) er vårt nyeste tilskudd i serien, og anbefales på det varmeste! Nå er det Kenneth som er mester-bakeren i hus, og det er veldig viktig at man ser an konsistensen på deigen før man baker ut og steker rundstykker! Små variabler kan føre til veldig store forskjeller i utfallet på rundstykkene nemlig. Størrelse på egg, og kjøkkenvekter som ikke er helt enige er nok til at deigen enten blir for tørr eller for våt.

Blir deigen for våt har du i litt mer havrefiber, og blir den for tørr kan du ha oppi litt vann, eller laken fra mozzarella’en. Apropos Mozzarella,  – den kan med hell byttes ut med hvitost og vann, eller enda bedre; Lite Øl! 125 gram fersk mozzarella tilsavarer 85 g hvitost og 40 g væske! Bruker du denne løsningen kan du knuse osten sammen med cottage cheese og egg. Alt står beskrevet i oppskriftskortet nedenfor. Vi håper våre glutenfri keto kuværtbrød uten nøtter faller i smak! Velbekomme!

Kuvertbrød! (Keto, Glutenfri, Nøttefri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 10 stk
Ingredienser:
 • 70 g Havrefiber (se tips i hovedinnlegg)
 • 30 g Fiberhusk
 • 8 egg (medium)
 • 250 g cottage cheese
 • 1 ss eplecidereddik eller hvitvineddik
 • 2 ts bakepulver
 • ½ ts natron
 • 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
 • 1 ss monster tagasøtt, Finesse Bakesukker
 • 1 ts tørrgjær eller ferskgjær.
 • Litt salt
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm ovnen til 180°C.
 2. Bland alle de tørre ingrediensene (utenom tørrgjær) i en bolle
 3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende - tilsett gjæret og Finesse Bakesukker og sett til side i ca 10 minutter.
 4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
 5. Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene. Konsitensen blir noe annerledes.
 6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
 7. Del deigen i 10 like store deler.
 8. Bruk gjerne olje på hendene når du former rundstykkene. Dryss på havrefiber for den rustikke looken, eller valgfri frø.
 9. Stek midt i ovnen i 35 minutter.
 10. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 161 - Fett: 9 - Karbohydrater: 1,2 - Protein: 13,4

 

14 Comments

 1. Trine Lill Hestvik

  Hei lurer på om jeg skal doble gjær- mengden og finesse hvis jeg dobler resten av oppskriften. På forhånd takk for svar

 2. Heisann! Kan disse rundstykkene fryses etter steking?

 3. Pingback: Chili con carne! (Keto) - Fett & Forstand

 4. Inger Anna Krey Dagsloth

  Hei, kan mozzarella erstattes med annen ost, f.eks Philadelphia eller vanlig hvitost? Eller mer cottage cheese? Har laktoseintoleranse, og finner ikke mozzarella som er helt laktosefri☹️

 5. Trine Siguna Johansson

  Hei. Kan man erstatte finesse bakesukker med noe? Mvh Trine Siguna Johansson

 6. Hei!

  Kan jeg bruke sukker eller natreen i stedet for Finesse?
  For oss som har andre grunner enn “keto” for å følge dine oppskrifter <3

 7. Hva kan man bruke istedenfor havrefiber for oss som ikke tåler det? Har så lyst å prøve disse men kan ikke bruke havre.

 8. Hilde Abrahamsen

  Er det noe jeg kan bruke isteden for havrefiber?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.