F&Fs Superfiberbrød – vårt nyeste tilskudd i brød-familien! F&Fs Superfiber brød er som navnet tilsier PROPPFULL av fiber med hele 4 forskjellige typer, i ett og samme brød! Dette brødet har også det desidert laveste karbohydratinnholdet av alle vi har laget hittil og er dermed, tør vi forsiktig å påstå, sannsynligvis det sunneste lavkarbobrødet som eksisterer pr. dd! F&Fs Superfiberbrød inneholder nemlig kun 3,9 g karbohydrater i hele brødet! Havrefiber er ikke et nytt produkt. Vi har brukt det i bakst lenge, men har ikke postet noen oppskrifter med det tidligere da det ikke har vært mulig å få tak i i Norge.
Vi er opptatt av at ingrediensene vi bruker i våre oppskrifter skal være lett å få tak i via Norske leverandører. I slutten av April tok vi kontakt med Tights.no og tipset de om produkter som ingen andre Norske leverandører kan tilby. Nå har de endelig fått inn havrefiber – og det får du kjøpt her! Havrefiber er 100% fiber og dermed helt fri for karbohydrater siden fiber ikke tas opp som næring i kroppen. Vi håper dere syns dette er like spennende som vi gjør. Vi gleder oss til å lage og dele flere oppskrifter med produktet fremover – så stay tuned! Vi har mange flere nøttefri oppskrifter, sjekk de gjerne ut!
- Ingredienser
- 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra ca 6 egg)
- 4 hele egg i størrelsen M/L (220 g)
- 15 g Fibrex
- 15 g Pofiber
- 60 g Havrefiber (se tips i hovedinnlegg)
- 2 ts bakepulver
- ½ ts natron
- 2 ss eplecidereddik eller hvitvineddik
- 30 g Fiberhusk
- ½ ts salt
- 1 tsmonster tagasøtt, Tagatesse
- 1 ts tørrgjær eller fersk gjær (for smaken, kan sløyfes)
- 250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake. (se merknader for tips)
- Forvarm ovn til 180°C.
- Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor. Bruker du fersk gjær har du det i sammen med det våte.
- Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
- Fukt hendene med olje og form brødet.
- Pensle på egg og dryss på Havrefiber for den rustikke looken. Skjær morsomme mønster.
- Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter.
- Avkjøles på rist.
Hei! Kan jeg la være å ha i havrefiber eller kan (og hva med) jeg erstatte det med noe/mer av det andre?
Hei 🙂 Da ville jeg heller satset på en annen oppskrift uten havrefiber 🙂 Evt forsøke å erstatte med pofiber, men konsistensen blir ikke det samme :/
Hei! 🙂 Takk for mange fantastiske oppskrifter! Men så til dette brødet: Går det an å bake det som grytebrød? I tilfelle; hvordan? (Jeg ønsker å bake et grytebrød, men finner ingen lavkarbo-versjon)
Hei 🙂 Det tror jeg skal gå fint 🙂 Bare ha det i gryta og stek med samme steketid tenker jeg 🙂 uten lokk
Pingback: Lussekatter! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Kuvertbrød! (Keto, Glutenfri, Nøttefri) - Fett & Forstand
Kan mozzarella byttes ut med annen ost?
Det går fint:)
Hei! Dette brødet ser godt ut! Jeg ser etter en brødoppskrift som ikke inneholder melk. Hva kan jeg eventuelt bytte ut Mozarella med?
Pingback: Waldorfsalat (Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand
Hvorfor bruker dere mozzarella i brød? Og hvor får dere tak i det? Jeg finner bare noen svindyre biter i Lake.
Hei, fordi de er mest smaksnøytrale 🙂 Man får de ned til 16-17 kr om man velger butikkens eget merke 🙂
Pingback: Sukkerfri Syltet Rødkål! - Fett & Forstand
Pingback: Fett & Forstands Ribberull! - Fett & Forstand
Pingback: Suksessterte i Glass! (keto) - Fett & Forstand
Lager dette brødet nå men…. Fibrex? Er det det samme som sukkerroefiber? Tok det oppi men det er temmelig grove flak, burde kanskje knust de??
Pingback: Keto Kavring (nøttefri, glutenfri) - Fett & Forstand
Hei
Takk for mange supre oppskrifter!! 🙂
Akkurat nå har jeg ikke fibrex, kan jeg heller øke pofiber mengden?
Hei, tusen takk 🙂 ja det bør gå fint 🙂
Hvordan oppbevares brødet på best mulig måte? Bør det ligge kjølig?
Hei 🙂 Det holder noen dager på kjøkkenbenken men bør oppbevares kjølig 🙂
Pingback: Keto Horn med Ost og Skinke! - Fett & Forstand
Hei, kan jeg droppe tagatesse i denne oppskriften?
Ja, det går fint 🙂
Pingback: Keto boller (nøttefri) - Fett & Forstand