F&Fs Superfiberbrød! (keto, nøttefri)

 

F&Fs Superfiberbrød! F&Fs Superfiberbrød! F&Fs Superfiberbrød!

F&Fs Superfiberbrød – vårt nyeste tilskudd i brød-familien! F&Fs Superfiber brød er som navnet tilsier PROPPFULL av fiber med hele 4 forskjellige typer, i ett og samme brød! Dette brødet har også det desidert laveste karbohydratinnholdet av alle vi har laget hittil og er dermed, tør vi forsiktig å påstå, sannsynligvis det sunneste lavkarbobrødet som eksisterer pr. dd! F&Fs Superfiberbrød inneholder nemlig kun 3,9 g karbohydrater i hele brødet! Havrefiber er ikke et nytt produkt. Vi har brukt det i bakst lenge, men har ikke postet noen oppskrifter med det tidligere da det ikke har vært mulig å få tak i i Norge.

Vi er opptatt av at ingrediensene vi bruker i våre oppskrifter skal være lett å få tak i via Norske leverandører. I slutten av April tok vi kontakt med Tights.no og tipset de om produkter som ingen andre Norske leverandører kan tilby. Nå har de endelig fått inn havrefiber – og det får du kjøpt her! Havrefiber er 100% fiber og dermed helt fri for karbohydrater siden fiber ikke tas opp som næring i kroppen.  Vi håper dere syns dette er like spennende som vi gjør. Vi gleder oss til å lage og dele flere oppskrifter med produktet fremover – så stay tuned! Vi har mange flere nøttefri oppskrifter, sjekk de gjerne ut!

F&Fs Superfiberbrød! (keto, nøttefri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • Ingredienser
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra ca 6 egg)
  • 4 hele egg i størrelsen M/L (220 g)
  • 15 g Fibrex
  • 15 g Pofiber
  • 60 g Havrefiber (se tips i hovedinnlegg)
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 2 ss eplecidereddik eller hvitvineddik
  • 30 g Fiberhusk
  • ½ ts salt
  • 1 tsmonster tagasøtt, Tagatesse
  • 1 ts tørrgjær eller fersk gjær (for smaken, kan sløyfes)
  • 250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake. (se merknader for tips)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor. Bruker du fersk gjær har du det i sammen med det våte.
  4. Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  5. Fukt hendene med olje og form brødet.
  6. Pensle på egg og dryss på Havrefiber for den rustikke looken. Skjær morsomme mønster.
  7. Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter.
  8. Avkjøles på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 171 - Fett: 9,5 - Karbohydrater: 1,3 - Protein: 14,4

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

25 Comments

  1. Ingrid Marie De Long

    Hei! Kan jeg la være å ha i havrefiber eller kan (og hva med) jeg erstatte det med noe/mer av det andre?

    • Hei 🙂 Da ville jeg heller satset på en annen oppskrift uten havrefiber 🙂 Evt forsøke å erstatte med pofiber, men konsistensen blir ikke det samme :/

  2. Ragnhild Strømfjord Kjellsen

    Hei! 🙂 Takk for mange fantastiske oppskrifter! Men så til dette brødet: Går det an å bake det som grytebrød? I tilfelle; hvordan? (Jeg ønsker å bake et grytebrød, men finner ingen lavkarbo-versjon)

  3. Pingback: Lussekatter! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand

  4. Pingback: Kuvertbrød! (Keto, Glutenfri, Nøttefri) - Fett & Forstand

  5. Marit Eikhovd

    Kan mozzarella byttes ut med annen ost?

  6. Hei! Dette brødet ser godt ut! Jeg ser etter en brødoppskrift som ikke inneholder melk. Hva kan jeg eventuelt bytte ut Mozarella med?

  7. Pingback: Waldorfsalat (Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand

  8. Hvorfor bruker dere mozzarella i brød? Og hvor får dere tak i det? Jeg finner bare noen svindyre biter i Lake.

  9. Pingback: Sukkerfri Syltet Rødkål! - Fett & Forstand

  10. Pingback: Fett & Forstands Ribberull! - Fett & Forstand

  11. Pingback: Suksessterte i Glass! (keto) - Fett & Forstand

  12. elin gustavsen

    Lager dette brødet nå men…. Fibrex? Er det det samme som sukkerroefiber? Tok det oppi men det er temmelig grove flak, burde kanskje knust de??

  13. Pingback: Keto Kavring (nøttefri, glutenfri) - Fett & Forstand

  14. Lill-Tove Solmyr

    Hei
    Takk for mange supre oppskrifter!! 🙂
    Akkurat nå har jeg ikke fibrex, kan jeg heller øke pofiber mengden?

  15. Heidi Uglum

    Hvordan oppbevares brødet på best mulig måte? Bør det ligge kjølig?

  16. Pingback: Keto Horn med Ost og Skinke! - Fett & Forstand

  17. Hei, kan jeg droppe tagatesse i denne oppskriften?

  18. Pingback: Keto boller (nøttefri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.