Peppernøtter! (keto, glutenfri)

Peppernøtter! (keto, glutenfri)Peppernøtter! (keto, glutenfri)Peppernøtter! (keto, glutenfri) Peppernøtter! (keto, glutenfri)Peppernøtter! (keto, glutenfri) Peppernøtter! (keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Peppernøtter! (keto, glutenfri) – Supergode og knasende sprø keto peppernøtter, uten nøttemel!

Inspirasjonen

Peppernøtter er noe av det beste jeg vet til jul! Jeg husker godt første gang jeg smakte peppernøtter. Vi hadde besøk av onkelen min Knud i jula en gang på 90 tallet, og han hadde med seg en pose av disse godsakene. Jeg husker jeg spiste så mange at jeg fikk vondt i magen. Men det var så verdt det! Selve oppskriften er inspirert av vår oppskrift på keto pepperkaker og inneholder de samme ingrediensene, bare i andre mengdemål, og ikke minst baketeknikk.

Ingrediensene i nøttefri keto peppernøtter!

Ingrediensene er ikke så mange faktisk. Pofiber, avfettet linfrømel (kan byttes ut med ca halve mengden Fiberhusk), Monster fibersirup, SUKKR Bakesukker, smør, egg, bakepulver og vårt hjemmelagde pepperkakekrydder (i oppskriften har vi skrevet 2-3 ts. Jeg digger masse smak og gikk for 3 teskjeer.) Det du ikke finner i denne oppskriften er som sagt nøtter, eller rettere sagt nøttemel. Ikke at det er noe galt med nøttemel, men det er deilig å ha alternativer når man ikke tåler nøtter, ønsker å kutte ned på kaloriene, eller bare ikke ønsker smaken nøttemel ofte kan gi.

Bytting av ingredienser?

Uten å ha forsøkt alternativer anbefaler vi å bruke produktene beskrevet i oppskriften for garantert bra resultat.

 • Det KAN tenkes at Sukrinsirup Gold kan benyttes.
 • Avfettet linfrømel kan byttes mot halve mengden Fiberhusk – den finmalte typen. For den grovere varianten som Änglamark fra Coop bør man har i lik mengde som avfettet linfrømel. Her må man bare prøve seg frem.
 • Finesse Bakesukker og Sukkr Bakesukkr kan brukes om hverandre.

Flere juleoppskrifter

Vi har masse juleoppskrifter, for eksempel kransekakestenger, julegranola, vepsebol, krumkaker, multekrem og mer.

Peppernøtter! (keto, glutenfri)
 
Serveringer: ca 1,5 brett
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
 1. Bland sammen pofiber, avfettet linfrømel/Fiberhusk og bakepulver.
 2. Ha Monster fibersirup og Finesse bakesukker i en kjele og varm opp på middels høy varme til det slutter å dampe, og sukkermassen endrer farge fra gulaktig til veldig lys gyldenbrun. Dette tar ca 3-4 minutter. Hvis du har et termometer bør temperaturen være ca 150 grader.
 3. Trekk kjelen til side og rør inn smør og deretter pepperkakekrydder. Ikke fortvil om det skiller seg, det går helt fint.
 4. Spe melblandingen i og rør godt med en slikkepott eller lignende. Deigen vil nå se ganske kornete ut, og kanskje skille ut fett. Igjen, det går helt fint.
 5. Når deigen er avkjølt nok til at du greier å ta i den med hendene uten at det er ubehagelig, knar du egget i, gjerne for hånd, til du får en fast og fin deig. La deigen hvile i 10 minutter og mens du venter kan du forvarme ovnen til 180 grader over- og undervarme.
 6. Trill små kule på størrelse med en klinkekule og ha de over på bakepapirkledd stekebrett med ca 2-3 cm mellomrom. Oppskriften er nok til ca 1,5 stekebrett, avhengig av størrelsen på ovnen din.
 7. Stek nest nederst i ovnen i 12-15 minutter - avhengig størrelse på peppernøttene og mengden på stekebrettet. Følg godt med de siste minuttene så du ikke brenner peppernøttene.
 8. La peppernøttene avkjøle på stekebrettet. Fersk ut av ovnen er de litt myke, men de blir sprø relativt kjapt under avkjøling.
 9. Oppbevares i kakeboks.

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.