Peppernøtter! (keto, glutenfri)
 
 
Serveringer: ca 1,5 brett
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Bland sammen pofiber, avfettet linfrømel/Fiberhusk og bakepulver.
  2. Ha Monster fibersirup og Finesse bakesukker i en kjele og varm opp på middels høy varme til det slutter å dampe, og sukkermassen endrer farge fra gulaktig til veldig lys gyldenbrun. Dette tar ca 3-4 minutter. Hvis du har et termometer bør temperaturen være ca 150 grader.
  3. Trekk kjelen til side og rør inn smør og deretter pepperkakekrydder. Ikke fortvil om det skiller seg, det går helt fint.
  4. Spe melblandingen i og rør godt med en slikkepott eller lignende. Deigen vil nå se ganske kornete ut, og kanskje skille ut fett. Igjen, det går helt fint.
  5. Når deigen er avkjølt nok til at du greier å ta i den med hendene uten at det er ubehagelig, knar du egget i, gjerne for hånd, til du får en fast og fin deig. La deigen hvile i 10 minutter og mens du venter kan du forvarme ovnen til 180 grader over- og undervarme.
  6. Trill små kule på størrelse med en klinkekule og ha de over på bakepapirkledd stekebrett med ca 2-3 cm mellomrom. Oppskriften er nok til ca 1,5 stekebrett, avhengig av størrelsen på ovnen din.
  7. Stek nest nederst i ovnen i 12-15 minutter - avhengig størrelse på peppernøttene og mengden på stekebrettet. Følg godt med de siste minuttene så du ikke brenner peppernøttene.
  8. La peppernøttene avkjøle på stekebrettet. Fersk ut av ovnen er de litt myke, men de blir sprø relativt kjapt under avkjøling.
  9. Oppbevares i kakeboks.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/jul/peppernotter-keto-glutenfri/