Granola med smak av jul! (keto, sukkerfri)

Granola med smak av jul! (keto, sukkerfri) Granola med smak av jul! (keto, sukkerfri) Granola med smak av jul! (keto, sukkerfri) Granola med smak av jul! (keto, sukkerfri) Granola med smak av jul! (keto, sukkerfri) Granola med smak av jul! (keto, sukkerfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Granola med smak av jul! (keto, sukkerfri)
– kjempegod crunchy granola med smak av pepperkaker, bringebær og hvit sjokolade.

Ideen til granola med smak av jul

Vi hadde så lyst å lage en unik og annerledes juleoppskrift i år i tillegg til de mer tradisjonelle. Valget falt på granola med smak av jul. Pepperkakekrydder, syrlig bringebær og søt hvit sjokolade. Akkurat passe søtt og med god krønsj, og innslag av litt syrlighet og friskhet. Det luktet jul i hele leiligheten når granolaen stekte, og vi fikk umiddelbart julestemning.

Serveringstips

Keto granola med smak av jul kan serveres med, og brukes til så mangt. På hjemmelaget keto yoghurt, på creme fraiche, i mandelmelk, på pisket krem med en dæsj hjemmelaget syltetøy, drysset over sukkerfri iskrem eller “riskrem”, som bunn i porsjonsostekaker, strøssel på multekrem, og mye, mye mer.

Nyttige tips for perfekt granola med smak av jul

Bruk gjerne eget pepperkakekrydder om du har en favoritt. Krydderblandingen i oppskriften tilsvarer en teskje ferdigblandet pepperkakekrydder. I stedet for frysetørkede bringebær kan du gjerne eksperimentere med andre typer frysetørkede bær. Sjekk tights.no – for de har nemlig et flott og stort utvalg. Det samme gjelder nøtter så her kan du gjerne bruke de nøttene du foretrekker. Våre klare favoritter er pekannøtter og macadamia mens andre foretrekker f.eks valnøtter og mandler. Ovner er forskjellige så juster temperaturen etter erfaring med din ovn. Noen ovner er nemlig så kraftige at man gjerne kan skru temperaturen ned til 170 grader. Det viktigste er at granolaen blir gjennomstekt men ikke brent så sjekk ofte underveis.

Granola med smak av jul! (keto, sukkerfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Grovhakk nøttene og knus linfrø.
  3. Ha nøtter, pofiber, Finesse bakesukker og frø i en bolle.
  4. Smelt smør og rør inn krydder og salt.
  5. Ha smørblandingen i nøtteblandingen og bland godt.
  6. Ha eggehvite i blandingen og bland godt.
  7. Trykk blandingen flat på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Sjekk underveis så det ikke brenner seg.
  8. La avkjøle på bakebrettet og brekk deretter i passe store biter og tilsett frysetørkede bringebær og hakket hvit sjokolade.
  9. Oppbevares i en lufttett beholder i romtemperatur.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 546,54 - Fett: 52,6 - Karbohydrater: 3,12 - Protein: 8,38

 

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.