Krumkaker! (keto, sukkerfri, nøttefri)

Krumkaker! (keto, sukkerfri, nøttefri)Krumkaker! (keto, sukkerfri, nøttefri)Krumkaker! (keto, sukkerfri, nøttefri)Krumkaker! (keto, sukkerfri, nøttefri)Krumkaker! (keto, sukkerfri, nøttefri)Krumkaker! (keto, sukkerfri, nøttefri)Krumkaker! (keto, sukkerfri, nøttefri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Krumkaker! (keto, sukkerfri, nøttefri)
– Nydelige, knasende sprø keto-vennlige krumkaker uten nøttemel, og med kun seks ingredienser. Er det mulig? Klart det er!

Eksperimentet

Vi har lenge hatt lyst å forsøke å lage lavkarbo krumkaker uten nøtter, og i år var året da vi endelig greide å knø oss til å kjøpe krumkakejern. Helgen gikk til eksperimentering. Etter timevis på kjøkkenet, og mange mislykkede forsøk satt endelig oppskriften som et skudd. Gleden var stor i heimen når den endelig satt, og jeg er ganske sikker på at jeg så noen stjerner i øynene til Kenneth. Vi vil tørre påstå at våre keto krumkaker smaker veldig, veldig likt originalen (om ikke bedre), og det beste av alt? De blir skikkelig sprø!

Ingrediensene i keto krumkaker

Som nevnt gikk det med noen timer og mislykkede forsøk før vi endelig fikk til de perfekte lavkarbo krumkaker! Derfor anbefaler vi å følge oppskriften til punkt og prikke. Avfettet linfrømel er et unikt produkt, og kan ikke erstattes med knuste linfrø, men det kan etter litt eksperimentering, byttes med halve mengden Fiberhusk. Monster Fibersirup kan muligens byttes med Sukrinsirup Gold, men vi har ikke forsøkt. Oppskriften fungerer ikke med havrefiber, du kan dermed ikke bytte pofiber med dette, eller noe annet.

Stekingen

Vi skal ikke skryte på oss at vi er noen krumkake-stekeeksperter, langt ifra. Vi måtte prøve oss litt frem med temperatur og tid. Vårt Wilfa krumkakejern lyser grønt når kakene er ferdig, men dette er jo utifra klassiske krumkaker med hvetemel. Vi fant ut at ca 10 sekunder ekstra i jernet gjorde susen for våre krumkaker. Vårt jern var stil på middels høy temperatur, prikk 5 + liten prikk 2, hvis det gir mening, De skal bli lett gylden, mest gylden i mønstrene. Bildene illustrerer fint hvordan farge de bør ha. Stekes de for kort vil de ikke bli sprø, og stekes de for lenge blir de veldig mørke, og så sprø at de pulveriseres, haha. Her må man bare prøve seg frem med andre ord, for å få til de perfekte sukkerfri, nøttefri og keto-vennlige krumkaker.

Andre viktige tips for vellykkede krumkaker

 • Pisk eggedosisen skikkelig luftig, og rør forsiktig inn smøret – ikke pisk ut luften.
 • Bruk en god slikkepott for å vende inn de tørre ingrediensene. Ikke bland for hardt og for lenge.
 • La deigen hvile i 10 minutter før du forsiktig vender deigen igjen med slikkepotten.
 • Ikke ha for mye eller for lite røre i krumkakejernet. Du kjenner ditt krumkakejern best og vet riktig mengde.
 • La krumkakene avkjøle på rist. Hvis du ikke får de skikkelig sprø rett etter steking kan du tørke de på kjøkkenbenken over natten.
 • Hvis du skal oppbevare krumkakene anbefaler vi å la de tørke på rist på kjøkkenbenken i et døgn og ha papir i bunnen på kakeboksen. Metallboks med lokk er best. Skulle de likevel bli seige etter oppbevaring kan du forsøke å steke de på 100 grader varmluft i ca 20 minutter og deretter avkjøle de på rist igjen før servering.
 • Videoen under her illustrerer fremgangsmåten og hvordan krumkake-røren/deigen skal se ut.

Krumkaker! (keto, sukkerfri, nøttefri)
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 12 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
 1. Pisk egg og Monster fibersirup til en luftig og lys eggedosis.
 2. Pisk forsiktig inn smeltet smør.
 3. Vend forsiktig inn resten av ingrediensene til alt er godt blandet.
 4. La røren hvile/svelle i 10 minutter og rør deretter forsiktig igjen.
 5. Varm krumkakejernet til medium høy varme. Vi brukte innstillingen .... på vårt Wilfa krumkakejern.
 6. Bruk ca 1 ss røre i jernet og stek krumkakene gylden.
 7. Form krumkaker og avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 209,61 - Fett: 15,45 - Karbohydrater: 4,05 - Protein: 7,75

 

 

3 Comments

 1. Pingback: Stroopwafels - Nederlandske karamellkjeks! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand

 2. Pingback: Iskjeks-tupper med sjokolade! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand

 3. Pingback: Multekrem! (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.