Mandelsmør-brød! (keto, glutenfri)

Mandelsmør-brød! (keto, glutenfri) Mandelsmør-brød! (keto, glutenfri) Mandelsmør-brød! (keto, glutenfri)Mandelsmør-brød! (keto, glutenfri) Mandelsmør-brød! (keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Mandelsmør-brød! (keto, glutenfri)
 – Kjempegodt ketobrød med kun 5 ingredienser! Kan det bli bedre?

Inspirasjonen!

Inspirasjonen kommer fra vår oppskrift på tahini-brød fra 2018. Tahini er sesamfrøsmør, og mange syns det smaker litt bittert. Konsistensen til brødet minner derimot veldig om “ekte” brød, så vi tenkte å teste det ut med mandelsmør istedenfor. Resultatet ble et saftig og godt keto-brød, med god tyggemotstand.

Ingrediensene i mandelsmør-brød

Ingrediensene er få. Du trenger kun mandelsmør, egg, bakepulver, salt og eplecidereddik. Du kan gjerne forsøke med andre typer nøtte- eller frøsmør om du ønsker. Eplecidereddik bidrar til å booste bakepulveret, samt å nøytralisere smaken og gjøre det mer “brødete”.

keto-brød i lange baner!

Vi elsker å eksperimentere på kjøkkenet, med spennende ingredienser og teknikker for å skape de aller beste resultatene. Dette har ført til at utvalget på lavkarbo/keto brød har blitt ganske så rikt siden vi startet bloggen for 4 år siden, og flere blir det nok. Her er noe for enhver smak, og det er vi stolte av. I tillegg er samtlige av våre oppskrifter glutenfri.

Hjemmelagd mandelsmør

Mandelsmør kan være ganske dyrt, men heldivis selger Tights.no 3 kg mandelsmør til en veldig, veldig god pris! Med 3 kg mandelsmør får du hele 10 brød, og det er slettes ikke verst! Du kan også fint lage mandelsmør selv: Rist mandler i ovnen på 200 grader i ca 8 minutter. Avkjøl ca 15 minutter og ha deretter mandlene i en blender, foodprosessor eller lignende og kjør til du får deilig mandelsmør.

Mandelsmør-brød! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Pisk sammen alle ingrediensene.
  3. Ha røren over i en bakepapirkledd brødform.
  4. Stekes nest nederst i ovnen i 40 minutter.
  5. Avkjøles på rist og oppbevares kjølig.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 354,41 - Fett: 29,46 - Karbohydrater: 3,56 - Protein: 16,43

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.