Vepsebol! (keto, sukkerfri)

Vepsebol! (keto, sukkerfri)Vepsebol! (keto, sukkerfri)Vepsebol! (keto, sukkerfri) Vepsebol! (keto, sukkerfri)Vepsebol! (keto, sukkerfri) Vepsebol! (keto, sukkerfri)Vepsebol! (keto, sukkerfri)Vepsebol! (keto, sukkerfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Vepsebol! (keto, sukkerfri)
– Vepsebol bør definitivt være en av de syv slag til jul. Crunchy og seige, akkurat passe søtt, og med nydelig smak av pekannøtter og mørk sjokolade.

Hva er Vepsebol?

Vepsebol er små topper av marengs tilsatt hakket sjokolade og mandler, eller andre ingredienser. Du kan nemlig variere de akkurat slik du ønsker. Noen liker lakrispulver i vepsebol, og andre syns det er godt med kokosmasse. Her er det bare å la fantasien slippe løs.  Vi fikk 36 stykk, men dette avhenger av hvor store du lager dem.

Ingrediensene!

Du trenger kun to grunningredienser, nemlig eggehviter og Fibersirup. Resten kan du som sagt variere som du ønsker. Vi lagde våre med sukkerfri mørk sjokolade og pekannøtter, en uimotståelig kombinasjon. Vår oppskrift på keto vepsebol er basert på oppskriften til superdyktige Bells Lavkarbopavlovabunn.

Gjennomsprø eller sprø utpå og seige inni?

Liker du vepsebol sprø som pikekyss, eller liker du de seige i midten? For gjennomsprø: Stek på 100 grader nest nederst i ovnen i 1,5-2 timer. For sprø utpå og seige inni: Stek på 170 grader i ca 12 minutter. Her må du passe godt på, for de fleste sukkererstatninger tåler ikke like høy temperatur som sukker.

Keto-vennlig julekaker!

Du finner et rikt utvalg lavkarbo og keto-vennlige julekaker på nettsiden vår. Vi har dessuten laget den ultimate jule-guide på keto-vennlig julemat, kaker og tilbehør.

Vepsebol! (keto, sukkerfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 35 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 100 eller 170 grader (se hovedinnlegg for tips)
  2. Pisk eggehviter til mykt skum.
  3. Hell Fibersirup i eggehvitene i en tynn stråle mens du stadig pisker.
  4. Pisk til du får seig, hvit og glansfull marengs.
  5. Hakk sjokolade og nøtter i middels små biter.
  6. Vend hakkede nøtter og sjokolade forsiktig inn i marengsen.
  7. Bruk to teskjeer og lag topper med marengs på et bakepapirkledd stekebrett.
  8. For gjennomsprø vepsebol: stek nest nederst i ovnen i 2 timer på 100 grader.
  9. For sprø utenpå og seige inni: Stek på 170 grader nest nederst i ovnen i ca 12 minutter, eller til vepsebolene såvidt har begynt å bli gylden.
  10. Avkjøl helt på stekebrett før du løsner de. Oppbevares i lufttett boks.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 312,36 - Fett: 25,25 - Karbohydrater: 5,67 - Protein: 5,21

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.