Fiskekaker! (keto, glutenfri)

Fiskekaker! (keto, glutenfri)Fiskekaker! (keto, glutenfri)Fiskekaker! (keto, glutenfri) Fiskekaker! (keto, glutenfri) Fiskekaker! (keto, glutenfri)Fiskekaker! (keto, glutenfri) Fiskekaker! (keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Fiskekaker! (keto, glutenfri) – Kjempegode hjemmelagde keto-vennlige fiskekaker, med få ingredienser.

Hjemmelagde fiskekaker!

Det finnes knapt noe bedre en hjemmelagde fiskekaker spør du oss. Ena-Maria sitt møte med hjemmelagde fiskekaker va på besøk hos en god familievenn som brukte å fiske mye. Familien hadde hele 8 små mager å mette, og et fast innslag på middagsbordet etter fangst var hjemmelagde fiskekaker. Vi som var så heldige å være på besøk når far i huset stekte panne etter panne med fiskekaker fikk selvsagt også smake. I voksen alder var jeg så heldig å få familieoppskriften deres, og forsøkte flere ganger å lage like gode fiskekaker som opphavet til oppskriften, uten å få det 100% til noen av gangene. Perfekte fiskekaker, fløyelsmyke og med god tyggemotstand, er litt av en kunst nemlig, og hemmeligheten ligger i detaljene.

Ingrediensene i keto fiskekaker!

Vi var så heldige å få tak i hysefilet i ferskvaredisken på vår lokale Eurospar, og dermed måtte vi bare eksperimentere frem en egen oppskrift på keto-vennlige fiskekaker, uten stivelse. Det er nok mye takket være fisketypen hyse at resultatet blir så bra, spesielt med tanke på at vi ikke har brukt noe annet bindemiddel enn egg. Hyse inneholder nemlig naturlig mye “limstoff”, eller naturlig bindemiddel om di vil, noe som bidrar til at fiskekakene henger så godt sammen og får en sånn digg konsistens. For best resultat bør fiskekakene forsteke i ovnen og deretter stekes videre i stekepanne med rikelig med smør.

Hyse og andre fisketyper!

Også kaldt kolje på østlandet er en ypperlig fisk å bruke i fiskekaker og fiskeboller. Du kan gjerne bruke det i kombinasjon med andre fisketyper. Lyr er også en super fisk til fiskefarse. I butikkjøpte fiskefarseprodukter finner man ofte en fiskesort som heter Vassild. Denne fisken ble i gamledager regnet som en u-fisk og dessverre henger ryktet på enda. Dermed er ikke vassild å oppdrive i noen særlig grad i matbutikkene, men kjenner du noen som fisker og får denne på kroken så er den ypperlig å bruke i fiskefarser.

Tips til vellykkede fiskekaker

  • Bruk helst fersk fisk om du har. Du kan også bruke frossen fisk, men da må du sørge for å få med tine-vannet i farsen. Dette etter tips fra fiskekake-kongen nevnt lengre opp i innlegget.
  • Alle ingrediensene bør holde samme temperatur – helst kjøleskapskaldt.
  • Puls i små intervaller og ikke la det gå varmgang i farsen.
  • Spe det våte i en tynn stråle.
  • Ha litt vann på hendene når du former fiskekakene
  • Steketid avhenger av størrelsen på kakene  – steketiden er ikke kjempenøye heller, for fiskekakene skal kun forstekes i ovnen og steke videre i stekepanne for den deilge skorpen.
  • Forstekte fiskekaker kan godt fryses.

Husmannskost

Her finner du flere oppskrifter på keto-vennlig husmannskost.

Fiskekaker! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 850 g hysefilet
  • 2 dl fløte
  • 2 egg
  • 2 ts salt
  • ½ ts muskatnøtt
  • ¼ ts muskatblomme
  • ½ - 1 ts hvitpepper
  • 100 g finhakket løk
  • tips: Bruker du andre typer fisk enn de nevnt i hovedinnlegget kan du tilsette ½ ts xanthangum
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skjær fiskefilet i middels store terninger.
  3. Rør sammen egg, fløte, muskatnøtt, muskatblomme og hvitpepper.
  4. Finhakk løk i en foodprosessor eller lignende. Skrap ut løken og legg til side.
  5. Puls fisketerningene sammen med salt til det meste av fiskekjøttet er godt kvernet.
  6. Hell fløteblandingen i fisken i en tynn stråle mens du pulser.
  7. Puls til du får en fin, jevn deig. Ikke puls for mye eller for lenge for da går det varmgang i farsen.
  8. Form fiskekaker og legg de på et bakepapirkledd stekebrett.
  9. Forstek i ovnen i ca 15 minutter avhengig av størrelsen.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 124,17 - Fett: 6,79 - Karbohydrater: 1,14 - Protein: 14,44

 

2 Comments

  1. Mona Elisabeth Fløtten

    Fiskekakene mine slapp fløten i ovnen, hva kan ha gått galt? Brukte linfrø som bindemiddel da jeg ikke hadde annet tilgjengelig.
    Mona

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.