Fiskekaker! (keto, glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 850 g hysefilet
  • 2 dl fløte
  • 2 egg
  • 2 ts salt
  • ½ ts muskatnøtt
  • ¼ ts muskatblomme
  • ½ - 1 ts hvitpepper
  • 100 g finhakket løk
  • tips: Bruker du andre typer fisk enn de nevnt i hovedinnlegget kan du tilsette ½ ts xanthangum
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skjær fiskefilet i middels store terninger.
  3. Rør sammen egg, fløte, muskatnøtt, muskatblomme og hvitpepper.
  4. Finhakk løk i en foodprosessor eller lignende. Skrap ut løken og legg til side.
  5. Puls fisketerningene sammen med salt til det meste av fiskekjøttet er godt kvernet.
  6. Hell fløteblandingen i fisken i en tynn stråle mens du pulser.
  7. Puls til du får en fin, jevn deig. Ikke puls for mye eller for lenge for da går det varmgang i farsen.
  8. Form fiskekaker og legg de på et bakepapirkledd stekebrett.
  9. Forstek i ovnen i ca 15 minutter avhengig av størrelsen.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 124,17 - Fett: 6,79 - Karbohydrater: 1,14 - Protein: 14,44
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/fisk/fiskekaker-keto-glutenfri/