Fiskekaker! (keto, glutenfri)
Skrevet av: Fett & Forstand
- 850 g hysefilet
- 2 dl fløte
- 2 egg
- 2 ts salt
- ½ ts muskatnøtt
- ¼ ts muskatblomme
- ½ - 1 ts hvitpepper
- 100 g finhakket løk
- tips: Bruker du andre typer fisk enn de nevnt i hovedinnlegget kan du tilsette ½ ts xanthangum
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skjær fiskefilet i middels store terninger.
- Rør sammen egg, fløte, muskatnøtt, muskatblomme og hvitpepper.
- Finhakk løk i en foodprosessor eller lignende. Skrap ut løken og legg til side.
- Puls fisketerningene sammen med salt til det meste av fiskekjøttet er godt kvernet.
- Hell fløteblandingen i fisken i en tynn stråle mens du pulser.
- Puls til du får en fin, jevn deig. Ikke puls for mye eller for lenge for da går det varmgang i farsen.
- Form fiskekaker og legg de på et bakepapirkledd stekebrett.
- Forstek i ovnen i ca 15 minutter avhengig av størrelsen.
Kcal: 124,17 - Fett: 6,79 - Karbohydrater: 1,14 - Protein: 14,44
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/fisk/fiskekaker-keto-glutenfri/
3.5.3251