Sjokoladekake på ti minutter! (keto, glutenfri)

Sjokoladekake på ti minutter! (keto, glutenfri)Sjokoladekake på ti minutter! (keto, glutenfri)Sjokoladekake på ti minutter! (keto, glutenfri)Sjokoladekake på ti minutter! (keto, glutenfri) Sjokoladekake på ti minutter! (keto, glutenfri) Sjokoladekake på ti minutter! (keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no – noen bilder kan inneholde produktplassering.
Sjokoladekake på ti minutter! (keto, glutenfri)
– Du vet når du plutselig får lyst på noe digg fort? Da er denne sjokoladekaken midt i blinken for deg!

Inspirasjonen!

Hva inspirerte oss til å lage en sjokoladekake på ti minutter i mikrobølgeovn? Er det lov å si latskap? Vi har alle de dagene der vi ikke orker å styre for mye. Kombinert med når man er fysen på noe digg, er dette en dårlig match. Vi keto-folk kan ikke akkurat gå på super’n å kjøpe Toros klask-sammen-kake, og voila! Men det betyr ikke at det er umulig å lage noe godt kjapt! PS: vi har ikke forsøkt å bake denne i stekeovn, men skal gjøre det snart og vil deretter oppdatere innlegget for fremgangsmåte.

Nøttefritt!

Det kan være ganske utfordrende å lage saftige keto-kaker uten å bruke nøttemel. Vi ønsket likevel å lage denne oppskriften på sjokoladekake nøttefri. For oss er det viktig at det finnes lavkarbo / keto alternativer til de som ikke tåler nøtter.

Bytting av ingredienser

I utgangspunktet anbefaler vi å følge oppskriften, men hvis du likevel ønsker å bytte ingredienser kan det være lurt å sjekke vår bytteguide.

Formen

Vi har brukt ildfast form fra Clas Ohlson som rommer 0,8 liter og har følgende mål: Lengde 19 cm – Bredde 13 cm – Høyde 6,7 cm.

Sjokoladekake på ti minutter! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: en liten kake
Ingredienser:
Sjokoladekake

Glasur
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake
  1. Smelt smør og rør deretter inn fløte.
  2. Pisk egg i smørblandingen.
  3. Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt.
  4. Hell røren i en bakeform. (se hovedinnlegg for tips)
  5. Bak kaken i mikrobølgeovnen i 3,5 minutter.
  6. Avkjøl på rist i formen.

Glasur
  1. Finhakk sjokoladen.
  2. Smelt smør, fløte og SUKKR Bakesukkr og rør deretter inn sjokoladen til du får en jevn glasur. Hvis sjokoladen ikke smelter helt, varm glasuren i mikrobølgeovnen i 5-10 sekunder og rør igjen.
  3. Fordel sjokoladekremen over kaken når kaken er avkjølt. Vi stakk hull tett i tett med en spisepinne for å få glasuren ned i kaken for en digg overraskelse.
  4. Sett i kjøleskapet i 10-15 mintutter før servering.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.