Grovbrød på ti minutter! (keto, glutenfri)

Grovbrød på ti minutter! (keto, glutenfri) Grovbrød på ti minutter! (keto, glutenfri) Grovbrød på ti minutter! (keto, glutenfri) Grovbrød på ti minutter! (keto, glutenfri) Grovbrød på ti minutter! (keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no – noen bilder kan inneholde produktplassering.
Grovbrød på ti minutter! (keto, glutenfri)
– et nydelig keto-vennlig brød som er enkelt å lage. Perfekt i en travel hverdag!

Ingrediensene i Grovbrød på ti minutter!

Vi har laget mange versjoner av keto brød i mikrobølgeovn. Det som er spesielt med denne er at den krever få ingredienser, smaker veldig likt gjærbakst, og er veldig enkel å lage. Visste du at linfrø har mange av de samme egenskapene som psyllium frøskall? Ikke bare smaker det godt og er en god kilde til forskjellige vitaminer og mineraler, linfrø fungerer også som fortyknings- og bindemiddel i bakverk. Vi knuser linfrø selv i blender, men du får også kjøpt ferdigknuste linfrø på de fleste matvarebutikker. Vi har i tillegg brukt litt Pofiber for teksturens del. Mange lurer kanskje på hva eplecidereddik gjør i brødet? Eplecidereddik nøytraliserer og runder smaken, og i tillegg bidrar den til å booste bakepulveret.

Har du ikke mikrobølgeovn?

Det er mange som av ulike årsaker ikke har mikrobølgeovn hjemme, og det er helt ok. Vi har nemlig tatt oss tiden til å finne riktig steketemperatur og tid hvis man heller vil benytte stekeovn. Følg anvisningen i oppskriftskortet, men i stedet for mikrobølgeovn kan du steke brødet på 200 grader, midt i ovnen i 30 minutter. I mikrobølgeovn trenger du ikke bruke bakepapir, men vi anbefaler bruk av bakepapir i formen om du skal steke keto brødet i ovnen.

Formen

Vi har brukt ildfast form fra Clas Ohlson som rommer 0,8 liter og har følgende mål: Lengde 19 cm – Bredde 13 cm – Høyde 6,7 cm.

Grovbrød på ti minutter! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 lite brød
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Smelt smør.
  2. Pisk inn egg, eplecidereddik og Monster Fibersirup.
  3. Bland inn de tørre ingrediensene.
  4. Hell røren i en ildfast form av glass eller silicon som tåler mikrobølgeovn (se innlegg for tips)
  5. Bak brødet i mikrobølgeovn på 800W i 4.5 minutter. (se innlegg for tips)

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.